Gradovi

Oko 70 dece kod Idomenija lečeno od groznice i dijareje

IDOMENI – Oko 70 dece, koji žive u kampu na grčko-makedonskoj granici, primljeno je na bolničko lečenje jer su se žalili na groznicu i dijareju, saopštili su grčki zvaničnici koji tvrde da nema opasnosti od izbijanja zaraze.

Grčki zdravstveni stručnjaci u kampu su, ipak, apelovali na izbeglice da se premeste u obližnja skloništa, koje je izradila vojska, preneo je AP.

Oko 14.000 osoba trenutno se nalazi u kampu u blizini graničnog grada Idomeni, a većina je smeštena u malim šatorima namenjenim za odmore tokom leta.

Grčki zvaničnici počeli su da premeštaju stotine izbeglica i migranata iz Pireja, glavne luke u blizini Atine, u skloništa u centralnoj Grčkoj zbog, kako navode, prevelike gužve.

Grčka vlada tvrdi da je skoro 42.000 osoba „zaglavljeno“ u toj zemlji nakon što su uvedena oštrija ograničenja za ulazak migranata i zatvarene granice u Austriji i nekoliko balkanskih zemalja.

Grčki ministar za javni red Nikos Toskas ranije danas je rekao da izbeglice koje žive u kampu na granici Grčke i Makedonije moraju prihvatiti da je granica zatvorena i premestiti se u organizovane objekte.

On je kazao da će grčke vlasti podeliti flajere izbeglicama koje nastoje da stignu do centralne Evrope sa porukom da nema nade da nastave na sever i da je zato bolje da pređu u centre i kampove gde im može biti pružena pomoć.

AP Photo/Vadim Ghirda

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh