Gradovi

Oland: Pretnja neće uticati na borbu protiv terorizma

PARIZ – Predsednik Francuske Fransoa Oland izjavio je danas da neće dozvoliti da bilo kakva pretnja utiče na odlučnost u borbi protiv terorizma.

Oland je govreći nakon što je ektremistička organizacija Islamska država (IS) objavila video snimak o počiniocima napada izvedenih u Parizu 13. novembra prošle godine, rekao da je zbog pretnje zatražio da produži vanredno stanje u zemlji, preneo je AP.

„Nijedna pretnja neće dovesti do pauze u Francuskoj u onome što mora da preduzme protiv terorizma. I ako sam preduzeo korake da produžim vanredno stanje, to je zbog toga što sam svestan pretnje i da je nećemo priznati“, poručio je Oland.

Ekstremistička grupa Islamska država objavila je u nedelju video snimak na kome su prikazane navodne fotografije i poslednje izjave devet njenih pripadnika, koji su učestvovali u terorističkim napadima u Parizu 13. novembra, u kojima je ubijeno 130 ljudi.

Video snimak je postavljen na zvanični kanal IS „Telegram“ i pokazuje neke od navodnih napadača u kamuflažnoj opremi u pustinji pre napada u Parizu.

„Ovo su poslednje poruke devet lavova kalifata koji su mobilisani iz svojih jazbina, kako bi celu državu Francusku bacili na kolena“, rekao je narator na snimku.

AP Photo/Saurabh Das

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh