Gradovi

Oland zahvalio papi na solidarnosti

Francuski predsednik Fransoa Oland sastao se danas sa papom Franjom i zahvalio mu na solidarnosti sa francuskim narodom koju je pokazao posle napada islamskih ekstremista u Francuskoj.

VATIKAN – Francuski predsednik Fransoa Oland sastao se danas sa papom Franjom i zahvalio mu na solidarnosti sa francuskim narodom koju je pokazao posle napada islamskih ekstremista u Francuskoj.

Svoju kratku posetu Rimu i Vatikanu Oland, koji je inače, ateista, započeo je u crkvi San Luiđi dei Frančezi, koju je podigla francuska zajednica u Rimu u 16. veku.

Tu je deset minuta proveo u tišini ispred male kapele koja je postala mesto molitve posle talasa islamističkih napada u Parizu u novembru. Sa leve strane oltara nalazi se fotografija sveštenika Žaka Amela koji je ubijen 25. jula tokom mise u crkvi u Francuskoj.

Obraćajući se novinarima ispred ckrve, Oland je rekao da mu je posle Amelovog ubistva papa u telefonskom razgovoru rekao „da se oseća kao brat koji stoji uz francuski narod“.

Oland je rekao da sa papom želi da razgovara, osim o terorističkim napadima, i o bekstvu hrišćana sa Bliskog istoka zbog rata i o izbegličkoj krizi, prenosi Rojters.

U zvaničnoj poseti Vatikanu Oland je bio 2014. godine.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh