Gradovi

Ombudsman pokrenuo kontrolu povodom ubistva medicinske sestre

BEOGRAD – Zaštitnik građana Saša Janković pokrenuo je danas postupak kontrole povodom ubistva medicinske sestre na radnom mestu u Šapcu, kako bi utvrdio da li su bilo koji državni organ ili služba načinili propust i da li je bilo moguće sprečiti tragediju.

U saopštenju iz njegovog kabineta navodi se da će biti zatražena i informacija od Ministarstva zdravlja šta je učinjeno na ostvarivanju dogovora sa nedavnog sastanka ministra Zlatibora Lončara, Poverenika Rodoljuba Šabića, direktorke Lekarske komore Srbije Vesne Jovanović i različitih sindikata koji okupljaju medicinske sestre, lekare i farmaceute.

U razgovoru sa predsednicom Izvršnog odbora Sindikata medicinskih sestara i tehničara Srbije Radicom Ilić, koja ga je i obavestila o ubistvu medicinske sestre, Janković je istakao punu solidarnost sa savesnim medicinskim radnicima i nameru da insistira na unapređenju njihovog položaja i odgovornosti za eventualne propuste.

Kako je saopšteno ranije danas, pripadnici MUP-a u Šapcu uhapsili su V.V. (41) zbog sumnje da je počinio ubistvo u Domu zdravlja.

Kako je Tanjugu rečeno u MUP-u Srbije, sumnja se da je on jutros u 10.30 sati u Domu zdravlja nožem ubio medicinsku sestru (56).

Foto Tanjug/S. Radovanović, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh