Gradovi

Omerović: Rehabilitacija Nedića – rehabilitacija fašizma

BEOGRAD – Pokušaj rehabilitacije Milana Nedića, kvislinškog predsednika Vlade tokom Drugog svetskog rata, nije nista drugo nego rehabilitacija fasizma, ocenio je danas predsednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava Meho Omerović.

„Kao drzava koja je dala ogromne žrtve u borbi protiv tog zla moramo zaustaviti rehabilitaciju ludila koje je zahvatilo Srbiju. Ne smemo dopustiti da se antikomunizam izjednači sa antifašizmom“, naveo je Omerović u saopštenju.

On je napomenuo da „svi znaju ko je od početka Drugog svetskog rata bio na strani antifašiticke koalicije – Titovi partizani, i ko je pobednik u tom ratu“ i da se „takođe zna uloga Nedića u čišćenju Srbije od Jevreja, čime se i pohvalio u dopisima Hitleru“.

Omerović je naveo da je Nedićev „državno-policijski aparat u službi nacističke politike je odgovoran za smrt stotina hiljada među kojima je najviše Srba“.

Prema njegovim rečima, „sramota je za državu Srbiju da se čak pokusava rehabililitovati neko ko čak nije ni osuđen“.

„Ovo je cirkus od prekrajanja istorije, sa zaštićenim svedocima – istoričarima, ljubiteljima fašista i njihovih saradnika. Ako ne sprečimo ovu sramotu ponovo ćemo ubiti sve one koji su bili krivi samo zato što ih je Nedićev sistem fašističkog zla okarakterisao kao neprijatelje novog poretka“, naveo je Omerović.

Foto Tanjug, T. Valič/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh