Gradovi

Omerović: Zukorlić ponižava IZ,deli narod i vređa vernike

BEOGRAD – Funkcioner Socijaldemokratske partije Srbje Meho Omerović je, povodom odluke Muamera Zukorlića da zamrzne funkciju muftije i pedvodi listu Bošnjačke demokratske zajednice na martovskim izborima, ocenio da je to ponižavanje Islamske zajednice i vređanje istinskih vernika.

Omerović u izjavi za Tanjug kaže da Zukorlić na ovaj način deli svoj narod, deli vernike jer se otvoreno stavlja na stranu samo jedne manje grupe okupljene oko stranke koju je napravio.

„Ovo je ponizavanje IZ,ovo je vređanje istinskih vernika,ovo je dokaz da njemu ta titula ne znaci nista!!Da sve sto radi, to radi iskljucivo iz licnih interesa i radi bolesne ambicije da bude sve – muftija, biznismen, odbornik, poslanik, predsednik drzave..“, naveo je Omerović.

Omerović, koji je dugi niz godina poslanik u republičkom parlament, a u poslednjem sazivu parlamenta i predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava, navodi i da zukorlić vređa inteligenciju svoga naroda.

„Setimo se.. bio je kandidat za predsednika Srbije, pa je učestvovao na lokalnim izborima u Srebrenici, najavljivao kandidaturu za predsednika Republike Srpske..

A kada se posle izbora, 24.aprila zamrznuti mufija otopi, kada vidi i sazna šta narod o njemu misli, kada doživi poraz., onda će opet navući odoru muftije, staviti ahmediju i glumiti muftiju!!“, konstatuje Omerović.

Taj se covek, kaže Omerović, poigrava sa svojim narodom.

„A onda će tamo na leto, opet da se zamrzne jer će se kandidovati za generalnog sekretara UN! Zašto da ne??S amo još to nije bio!! Zamrznuti muftija – večiti kandidat za nešto, postaće ništa!!!“, tvrdi Omerović.

I sve to, dodaje, događa se u danu kada su Novi Pazar i druge gradove u Srbiji zadesile velike poplave.

„Umesto da se uključi u pomoć postradalim, da apeluje kao verski vođa na solidarnost on iz IZ saopstava da zamrzava svoju funkciju i da će biti noslilac liste svoje partije BDZ za odbornika i narodnog poslanika“, naveo je Omerović uz konstataciju da ovakav presedan ne samo da je suprotan Ustavu IZ nego je i van svake pameti.

Ovo je, kaže, nezabeležen slučaj u istoriji i dodaje da će ostati da se po Sandžaku priča da se „vreme meri po dana kada se muftija Zukorlić zamrzao“.

Foto Tanjug, T. Valič/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh