Novosti online

Опљачкана Српкиња из села код Клине

ПРИШТИНА – Непознати починиоци украли су ноћас кокошке са имања Кате Грујић (75), једине Српкиње која се вратила у село Доњи Петрић, у општини Клина на Косову.

Како је казао њен комшија Крист Дакај, то је већ четврти случај пљачке живине са имања Кате Грујић.

„Грујићева је у прошли четвртак отишла у Србију на годишњи помен раније преминулом супругу. По договору с њом, обилазио сам кућу, а синоћ сам дао воду кокошкама. Када сам јутрос дошао да угасим светло, живине нема. Од 17, остала је само једна кокошка”, казао је Дакај.

Према његовим речима, полиција је обавила увиђај и потврдила да је пронашла трагове лопова.

Повратница Ката Грујић изјавила је агенцији Бета да је поновљене пљачке имовине доводе у ситуацију да прода имање.

„Пре одласка, обавестила сам припаднике Кфора да ћу бити неколико дана одсутна а обавестила сам и комшију Дакаја који ми увек помаже. Захтевам да непознати починиоци коначно буду пронађени и кажњени, јер ове пљачке ме доводе у ситуацију да и ја на ограду истакнем таблу на којој пише ‘На продају’. Сада више не знам шта да радим”, казала је Грујић, а преноси Бета.

Она је додала да је прошле године, од представника Срба у Влади Косова и српских власти у општини Клина, добила помоћ у износу нешто већем од 200 евра, што, како је навела, није довољно ни за куповину половине јата кокошака које су јој раније биле украдене.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh