• Novosti online

  Opozicija: Da li je helikopter u vlasništvu RS dovezao Svetlanu Ražnatović na koncert u Banjaluci

  Opozicione stranke u Republici Srpskoj (RS) danas su zatražile objašnjenja od Vlade RS povodom informacije da je helikopter u vlasništvu RS dovezao iz Beograda pevačicu Svetlanu Ražnatović na nastup u privatni noćni klub u Banjaluci. Poslanički klub Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini RS zahteva hitan odgovor na pitanje za koje tačno potrebe je 31. decembra 2017. i 1. januara 2018. godine korišćen helikopter u vlasništvu RS, a koji je u direktnoj nadležnosti kabineta predsednika RS.

  „S obzirom na to da su se pojavili skandalozni medijski napisi, kao i fotografija koja to dokazuje, na kojima se jasno vidi da je helikopter Helikopterskog servisa RS dovezao pevačicu Cecu Ražnatović na nastup u noćni klub u vlasništvu ljudi bliskih Miloradu Dodiku, od Vlade RS tražimo da razjasni da li će i na koji tačno način biti opravdano trošenje novca za ovaj let“, ističe se u saopštenju.

  Srpska demokratska stranka (SDS) podsetila je da se u avgustu 2017. godine Vlada RS zadužila 9,4 miliona KM (oko 4,8 miliona evra) za kupovinu novog helikoptera.

  „Kreditno zaduženje za novo vozilo Helikopterskog servisa platiće gradjani RS. Pitamo Vladu RS da li gradjani treba da plaćaju privatna putovanja pojedinaca iz svojih već odavno praznih džepova“, stoji u saopštenju SDS-a.

  Iz ove stranke su ocenili da je „krajnje neprimereno i nezakonito korišćenje javnih resursa RS za privatne potrebe, a sve po nalogu (predsednika RS) Milorada Dodika, koji je još jednom pokazao svu svoju bahatost i težnju da imovinu RS tretira kao svoj privatni posed“.

  „Poručujemo Miloradu Dodiku da može kako hoće, ali ne može do kada hoće, jer 2018. godine promene dolaze, a sa njima i preispitivanje višegodišnje bahatosti njega i njegove kriminalne družine“, ističe se u saopštenju.

  O dolasku Cece Ražnatović na nastup u privatnom ugostiteljskom objektu „Drama“ u Banjaluci svedoče fotografije i snimci na Fejsbuk i Instagram profilima srpske pevačice, navodi se u saopštenju SDS-a.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com