Gradovi

Opozicija i dalje ne zna u koliko će kolona ići

BEOGRAD – Socijaldemokratska stranka i Nova stranka ne slažu se u koliko kolona opozicija treba da izađu na izbore, ali su njihovi predstavnici u skupštini potvrdili da su razgovori u toku.

Poslanik SDS Marko Đurišić rekao je novinarima u parlamentu da su razgovori opozicionih stranaka u toku i da se traži najbolje rešenje, kako da se motivišu građani da glasaju protiv režima Aleksandra Vučića.

„To je osnovni cilj razgovora“, rekao je Đurišić i naveo da će odgovori biti poznati do izbora.

„Mi smo otvoreni za pregovore bez uslovljavanja. Naše mišljenje je da je jedna lista najbolje rešenje, čekamo odgovorov DSiI ti razgovori se sada vode, bez uslovljavanja i pritisaka“, rekao je Đurišić.

Lider Nove stranke Zoran Živković ima stav da će proevropska opcija imati više glasova ako bude išla u „više kolona“ i kaže da to pokazuju i istraživanja.

„Mi imamo sve relevantne činjenica za donošenje odluka i treba da je donesemo što pre“, rekao je Živković.

Prema njegovom mišljenju, novo istraživanje može da uplaši Aleksandra Vučića, koji „još nije raspisao izbore“ i „ko zna šta će još da kaže“.

„Ali to ne treba da zatekne opoziciju u pola koraka. Mi, ako ne tokom ovog vikenda, onda najkasnije u prvoj polovine naredne nedelje treba da imamo jasan stav“, rekao je Živković.

Foto Tanjug, Z. Žestić

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh