• Politika

  „Opozicija i nevladine organizacije ruše Vučića“

  Stefanović je u intervjuu za Nedeljnik rekao da su „moguća dva ishoda – ili je premijer bio u kafani i nudio neki novac nekom čoveku zbog čega će otići i on i vlada ili će neko ko je to plasirao morati da odgovara“.

  To tako funkcioniše. Ne možete optužiti premijera da je kriminalac, a da nema posledica. Ili imate dokaze ili ih nemate. Premijer je na poligrafu sve to negirao, a šta je njihov dokaz? Iskaz, nažalost nestabilnog čoveka, koji je pred policijom negirao da je sedeo s premijerom za istim stolom, iako je to prvobitno napisao u krivičnoj prijavi„, rekao je Stefanović.

  Ministar kaže da je reč o orkestriranim, montiranim i lažnim svedočenjima čiji je cilj da nanesu štetu premijeru, te da takve stvari moraju da se okončaju.

  „Varaju se oni koji misle da će ovo trajati tri dana, a onda idemo na sledeću izmišljotinu. Želimo istinu, kao i da utvrdimo ko je kriv. A onda će taj odgovarati„, poručio je ministar.

  On je dodao da je činjenica da se nejaka opozicija preselila u nevladin sektor, shvativši da će teško pobediti Vučića na izborima, pa su primenili drugu taktiku – da se serijom laži, izmišljotina, medijskim manipulacijama i drugim najprljavijim sredstvima udruže u najčudniju grupu koju je neko mogao da sastavi sa samo jednim ciljem – rušenje Vučića.

  Stefanović navodi da je premijer dobrovoljno otišao na poligraf, želeći da pokaže da svi moraju da odgovaraju ukoliko se tako strašne optužbe iznesu, ali i da skine ljagu sa svog imena.

  „Važno je da se jednom za svagda demistifikuju sve te laži i raščisti sa tako brutalnom neistinom. Onda građani Srbije mogu jasno da vide čemu služi plasiranje takvih naslovnih strana“, rekao je ministar i dodao: „Da me ne shvatite pogrešno, neka mediji pišu šta god hoće, ali nemaju pravo da iznose laži, odnosno mogu da iznose laži, ali onda za to moraju da odgovaraju. A ako su to laži koje ugrožavaju funkcionisanje države, onda na to moraju da reaguju državni organi. Tužilaštvo je reagovalo, videćemo koji su dalji koraci“.

  Stefanović je dodao i da su premijeru pojačane mere zaštite, jer trpi dosta pretnji koje ugrožavaju i njegov život i članove njegove porodice.

  „Nećemo dozvoliti da bilo šta preraste u neposrednu pretnju Vučiću“, istakao je Stefanović, koji je na pitanje da neki u SNS tvrde da je i ministarka Zorana Mihajlović jedna od onih koji „pletu mrežu“ oko Vučića odgovorio da tu ocenu ostavlja premijeru, jer je on najpozvaniji da govori o sastavu svog kabineta.

  Upitan za bezbednosne rizike od islamskih terorista, Stefanović je rekao da su podignute mere bezbednosti na svim mestima za koje policija smatra da bi moglo da dođe do terorističkih napada.

  U ovom trenutku, poručuje on, nema ozbiljnih pretnji po bezbednost građana Srbije, niti podatke o eventualnim izvršiocima koji bi imali takve aktivnosti.

  Link Izvora

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com