Gradovi

Opozicija: Neće biti novog ministra odbrane pre izbora

BEOGRAD – Opozicija smatra da premijer Srbije Aleksandar Vučić neće postaviti novog ministra odbrane dok se izbori ne završe.

„Rok za izbor novog ministra je 15 dana od razrešenja starog što znači da u petak treba da se raspravlja o novom ministru, ali toga nema ni u najavi, pa će opet doći do kršenja zakona“, kaže lider Nove stranke Zoran Živković.

On dodaje da je naivan svako ko je verovao da će biti ispoštovan taj rok, jer ni druga obećanja nisu ispoštovana.

„Nadam se da neće na to mesto biti izabran Stiven Sigal“, rekao je Živković.

Lider Levice Srbije Borislav Stefanović, takođe, smatra da premijer Vučić neće postaviti novog ministra odbrane dok se izbori ne završe.

„Ono što on može uraditi, i što smo sigurni da će uraditi je da će postaviti koordinatora, čoveka koji će uz ministarstvo koje već sada vodi da preuzme vođenje u tehničkom smislu, dok se izbori ne završe i nad ministarstvom odbrane“, rekao je Stefanović.

To pokazuje da on ne želi na bilo koji način da ponizi ili uvredi svog prijatelja Bratislava Gašića za koga očigledno sprema visoke državne funkcije nakon izbora, istakao je on.

I predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović sličnog je mišljenja kao njegove opozicione kolege.

„Vučić će sačekati raspisvanje izbora i tada će to postati irelevantno pitanje i sve to je zbog duga prema Bratuslavu Gašiću“, rekao je Veselinović.

Skupština Srbije razrešila je Gašića sa ministarske funkcije 5. februara, a premijer Aleksandar Vučić je sa predlogom za njegovo razrešenje ovlastio ministra finansija Dušana Vujovića da obavlja tu funkciju do izbora novog ministra.

Prema Zakonu o vladi, predsednik Vlade Srbije je dužan da u roku od 15 dana od prestanka mandata Skupštini Srbije predloži novog ministra.

Novi ministar izabran je većinom glasova od ukupnog broja narodnih poslanika.

Foto Tanjug/R. Prelić, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh