• BG

  Opozicija o fantomskim amandmanima, lažnim vestima i protestu u subotu, 8. decembra

   

   

  Poslanici nekoliko opozicionih stranka ponovo su danas na zajedničkoj konferenciji za novinare u Skupštini Srbije negodovali zbog ponašanja vladajuće većine koja podnošenjem „fantomskih“ amandmana na prvu tačku dnevnog reda onemogućava da se govori o predlogu budžeta za 2019. godinu i ključnim temama koje muče gradjane Srbije.

  Oni su optužili vlast za „nasilje“ i „bahatost“ i pozvali gradjane da se suprotstave tome i dodju na skup koji će se održati u Beogradu u subotu, 8.decembra.

  „Pozivam sve na veliki narodni protest na studentskom platou i vi birajte koji je razlog zbog kog treba da dodjete na taj protest, jer to je danas pitanje časti da se digne glas protiv ove vlasti kriminalne i lopovske“, rekao je Obradović.

  On je kazao da sve što govore ministri i poslanici vladajuće većine predstavlja lažne vesti i zatražio „da mu više ne lažu babu i ne pričaju prazne priče“.

  Sanda Rašković Ivić iz poslaničke grupe Pokret za spas Srbije-Nova Srbija pokazala je karikaturu Predraga Koraksića na kojoj predsednik Srbije Aleksandar Vučić drži u krilu penzionera i „priča mu bajke“.

  Ona je kazala da se u parlamentu onemogućava priča o tome zašto u budžetu ima novca za nacionalni stadion, a ne i za porodilje i majke.

  Poslanik Demokratske stranke Goran Ćirić rekao je da se onemogućava podnošenjem besmislenih amandamana na prvu tačku dnevnog reda rasprava o ključnim temama „da je siromaštvo sve veće u Srbiji i da gradjani jedva sastavljaju kraj sa krajem“.

  On je kazao da se crtaju mete opoziciji na čelo i da se rizikuje da Srbija udje u dugotrajni period nestabilnosti, ali se oni bore protiv toga.

  Poslanik Demokratske stranke Srbije Dejan Šulkić rekao je da parlament proslavlja prvi rodjendan od kako valadajuća večina podnosi besmislene amandmane, a da „nasilje i bahatost aktuelne vlasti traje već sedam godina“.

  Poslanik Pokreta centra Vladimir Djurić, rekao je da će ekonomska politika vlade ostati sakrive od javnosti tako što izvodi „amandmanski performans“ i „nasilje nad demokratijom i Skupštinom Srbije perfidnom opstrukcijom.

  Šef poslaničke grupe Samostalni poslanici Jovan Jovanović rekao je da će opozicija i dalje jedinstveno da se bori protiv tog performansa.

   

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com