Gradovi

Opozicija: Vujoviću sankcije za uvredu

BEOGRAD – Poslanici opozicije iskoristili su danas raspravu o amandmanima na predloženi zakon o javnom redu i miru da ukažu da bi sankcije po tom zakonu trebalo da snosi i ministar finansija Dušan Vujović i to zato što je uvredio zdravstvene radnike.

Kritikama na račun Vujovića zbog navodne izjave kojom je poručio svima kojima se ne sviđa zakon o platama u javnom sektoru da mogu da traže novu zemlju, pridružili su se poslanik Pokreta za preokret Janko Veselinović i poslanica DS Aleksandra Jerkov.

Veselinović smatra da je ministar time uvredio one koji su se školovali godinama kako bi bili od koristi svojoj zemlji, poput zdravstvenih radnikai i lekara i zatrazio je zato kaznu za ministra na osnovu odredbi o novčanim kaznama ili onima koje se odnose na društveno-korisni rad, koje predviđa predloženi zakon o javnom redu i miru.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, međutim, odgovarajući Veselinoviću, negirao je da Vujović bilo koga uvredio.

„Vujović nije nikog uvredio, zato što se kao ministar finansija ponaša na način da obezbedi normalno funkcionisanje državnih finansija i da obezbedi da živimo od onog što zaradimo, da novac trošimo na odgovoran način. Mislim da to nema nikakve veze za bilo kakvom uvredom“, rekao je Stefanović, dodajući da je, naprotiv, uvredljivo bilo ponašanje onih ministara koji su dovodile do toga da 400.000 ljudi ostane bez posla.

Poslanica DS Aleksandra Jerkov izjavila je, međutim, da je Vujovićeva izjava bahata, osiona i neodgovorna i da pokazuje apsolutno neznanje na temu kako rešiti probleme koji muče građane, zbog čega je, kako je rekla, sigurna da će građani shvatiti da je lakše promeniti vladu nego državu u kojoj žive.

Mediji su ranije preneli da je ministar Vujović posle sednice Socijalno-ekonomskog saveta, na kojoj je trebalo da bude postignuta saglasnost o tekstu zakona o sistemu plata za zaposlene u javnom sektoru, poručio nezadovoljnim lekarima, prosvetnim i kulturnim radnicima da nađu drugu državu ako im se ne sviđaju njegovi predlozi.

Foto Tanjug/R.Prelić, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh