• Gradovi

  Oprez za volanom zbog smanjene vidljivosti, leda i poledice

  BEOGRAD – Magla i sumaglica i dalje smanjuju vidljivost i otežavaju vožnju širom naše zemlje, a uslovljavaju i mokre kolovoze na kojima se, usled ovako niskih temperatura, lako stvaraju led i

  polsedica, te treba smanjiti brzinu kretanja i na put ne kretati bez obavezne zimske opreme, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije (AMSS).

  Nešto slabiji intezitet saobraćaja karakterističan je za nedelju pre podne, ali već sa prvim popodnevnim i večernjim satima očekuje se veći priliv vozila na putevima prvog i drugog reda.

  Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije Srbije, na našim graničnim prelazima na putničkim terminalima trenutno nema dužih zadržavanja od 15 do 20 minuta.

  Posebnu pažnju vozača zahtevaju deonice na kojima je usled radova izmenjen režim saobraćaja.

  Od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica, a dubina gazećeg sloja na pneumaticima za zimsku upotrebu ne sme biti manja od četiri milimetra.

  Ukoliko su vremenske prilike u toku zimske sezone takve da nema snega i leda na kolovozu, zimski pneumatici neće biti obavezni.

  U pomenutom periodu, van naseljenog mesta, obavezno je posedovanje lanaca ili drugih uređaja za povećanje trakcije u prtljažniku, podseća se u saopštenju.

  Foto Tanjug/ O.Toskić, ilustracija

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com