• Saobraćaj

  Oпрез због влажних коловоза

  Осетно је појачан саобраћај на путевима I и II реда у нашој земљи, што је карактеристично за викенд, али и за предстојећи празник, каже се у саопштењу АМСС.

  Из ЈП „Путева Србије“ обавештавају возаче да ће за време празника рад на наплатним рампама бити појачан како би се обезбедио несметан проток возила.

  Осим добре проходности, овако погодне временске прилике доприносе и честој појави одрона, због чега из АМСС скрећу пажњу возачима да имају већи опрез при проласку кроз стенске усеке и клисуре.

  Температуре у плусу погодују возачима, али и путарима који ових дана интензивно раде, тако да треба повећати опрез, смањити брзину и поштовати постављену саобраћајну сигнализацију.

  Према последњим информацијама Управе граничне полиције, на граничним прелазима нема дужих задржавања путничких возила.

  Према информацијама ЈП „Путеви Србије“ на деоницама на којима су започети радови, режим саобраћаја је измењен и успорен, па је савет возачима да поштују постављену саобраћајну сигнализацију, и да брзину кретања возила прилагоде датим условима на путу.

  Због влажних коловоза и појаве ниских температура у јутарњим и вечерњим сатима, могуће је стварање поледице, те се апелује на возаче да прилагоде брзину кретања ситуацији на путу и саветује максималан опрез у вожњи.

  На путним правцима I приоритета коловози су влажни у нижим пределима, а снега има местимично у расквашеном стању до 5 центиметара на територији Новог Пазара.

  На државним путевима II приоритета коловози су влажни у нижим пределима, снега има местимично у расквашеном стању до 5 центиметара на територији Новог Пазара, Крушевца, Ивањице.

  На осталим путним правцима III приоритета коловози су влажни у нижим пределима, снега има местимично у расквашеном стању до 5 центиметара на територији Врања, Новог Пазара, Ивањице.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com