• Južna Srbija

  Opština Bela Palanka dobitnik plakete za podršku politikama rodne ravnopravnosti

  UdruŽene na lokalu za rodnu ravnopravnost9

  Opština Bela Palanka dobitnik plakete za podršku politikama rodne ravnopravnosti i unapređenje položaja žena na lokalnom nivou.

  Plakete je predstavnicama i predstavnicima lokalnih mehanizama za rodnu ravnopravnost uručila Branka Drašković, savetnica potpredsednice Vlade Republike Srbije i predsednice Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, na skupu „UdruŽene: Rodna ravnopravnost u lokalnoj zajednici“, koji je održan u Beogradu.

  ‘’Plaketa predstavlja nagradu za rad koji smo uložili na uspostavljanju mehanizama rodne ravnopravnosti na lokalu ali i podstrek da i dalje ulažemo napore kako bi poboljšali ekonomski i društveni položaj žena u Beloj Palanci.

  Zahvaljujući programu Evropski PROGRES realizovali smo projekat koji ima cilj jačanje ženskog preduzetništva, naročito u seoskim sredinama. Sproveli smo obuke za izradu biznis planova i pokretanje sopstvenog biznisa’’- rekla je Ivana Stanković, većnik opštine Bela Palanka i predsednik komsije za rodnu ravnopravnost.

  Inače, opština Bela Palanke je potpisnica Evropske povelje o ravnopravnosti žena i muškaraca na lokalnom nivou i sve aktivnosti za unapređenje ove oblasti sprovodi na osnovu  Lokalnog akcionog plana.

  LJ.P.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com