• Društvo

  Oпштина Бела Паланка и Национална служба за запошљавање субвенционишу покретање сопственог бизниса

   

  Незапосленим лицима која ће покренути сопствени бизнис председник општине Бела Паланка Горан Миљковић уручио је данас свечано уговоре.

  Уговоре, тачније субвенције за самозапошљавање, чија је укупна вредност 400.000 динара добила су 2 лица.

  Данас су уручени уговори и послодавцима за отварање нових радних места у оквиру субвенција за запошљавање теже запошљивих лица, чиме ће 8 лица бити упошљено.

  Ове мере споводи Општина Бела Паланка у оквиру Локалног акционог плана запошљавања заједно са Националном службом за запошљавање и средства која су издвојена за ову намену износе 4 милиона динара.

  ‘’Ово су две значајне мере које спроводимо ради подстицања развоја предузетништва и смањења стопе незапослености.

  За разлику од 2018.године, када смо располагали са три милиона динара за ове мере, у овој години издвојили смо већи износ средстава из буџета.

  Ви сте се одважили да покренете сопствени бизнис и да упослите нове раднике и данашњим скупом желимо да вам пружимо један вид подршке.

  Локална самоуправа је отворена за све вас и наше стручне службе пружају помоћ грађанима који желе да покрену сопствени бизнис.

  Стојимо вам на располагању и за конкурисање код фондова Европске уније, попут програма ЕУ ПРО који ће ускоро расписати конкурс за помоћ развоју предузетништва’’- истакао је Горан Миљковић, који се овом приликом захвалио Националној служби за запошљавање на сарадњи  у спровођењу мера из Локалног акционог плана.

  Свечаној додели уговора присуствовала је Александра Стојановић , начелник НСЗ у Пироту, која је истакла добро сарадњу са општином Бела Паланка.

    На данашњем скупу најављена је реализација Програма стручне праксе за који је општина издвојила из буџета 3 милиона динара. 

  Општина Бела Паланка спада у групе неразвијених Општина и оваквим мерама покушава да смањи стопу незапослености.

  Д.К.

  (Израду овог медијског садржаја суфинансирала је општина Бела Паланка. Ставови изнети у тексту не одражавају нужно ставове органа који је доделио средства)

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com