• Turizam

  Општина Чајетина уређује центар Златибора и очекује милион туриста годишње

  gondola CajetinaДиректорка јавног предузећа из Чајетине „Голд гондола Златибор“ Бојана Божанић каже да је та општина, осим изградње најдуже гондоле на свету, припремила неколико пројеката за уређење тог туристичког краја да би привукла милион гостију годишње.

  Она је на Сајму грађевинарства у Београду где су представљени нови пројекти, рекла да су проблеми са земљиштем решени и да се за градњу кабинске жичаре очекује дозвола од Министарства грађевинарства, инфраструктуре и саобраћаја.

  bojanasajam„Гондола ће бити јединствена јер ће бити дуга девет километара, имаће 55 кабина, а у свакој може да се вози по десет туриста“, рекла је Божанић агенцији Бета.

  Општна Чајетина је, према њеним речима, припремила пројекат уредјења шеталишта на Златибору и тржног центра који ће имати подно грејање.

  „Планирано је измештање и градња нове аутобуске станице, као и изградња омладинског центра“, рекла је Божанић.

  Додала је да ће Рибничко језеро бити уређено да га користе туристи, а градиће се ново постројење за пречишћавање воде из других извора.

  Божанић је рекла да ће се у међустаницама гондоле изградити „Златни град“ са спортско-рекреатиним садржајима за елитни туризам.

  „На Залатибору се број туриста повећава из године у годину и капацитети за првомајске празнике су већ попуњени“,  закључила је Бојана Божанић.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com