Hronika

OPTUŽBA ZA SILOVANJE UZNEMIRILA ALEKSINČANE

20161102_142808Niška policija uhapsila je Z. C. (43), policijskog službenika Policijske stanice u Aleksincu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo silovanje.

Osumnjičeni se tereti da je u prethodnom periodu u više navrata silovao svoju tri godine stariju devojku Z.R. iz Prćilovice.

Oštećena ima šestoro dece, ali trenutno sa njom živi njih dvoje.

Kako sama kaže izdržava ih od socijalne pomoći u iznosu od 13000 dinara i fizičkog rada.

Pre 10 godina ostala je bez supruga Zorana koji je preminuo.

Osumnjičeni i oštećena bili su u vezi 16 meseci.

Tokom tog perioda prema rečima ćerki  oštećene Silvije i Ane T. njihova majka je  bila fizički i psihički zlostavljana od strane osumnjičenog policajca. U više navrata je Z.R. spas od nasilnika tražila odlascima u Paraćin gde su joj udate dve ćerke.

Deca oštećene čak tvrde da su nekoliko puta prisustvovala scenama nasilja nad majkom u njihovoj kući, a  da im je Z.C. upućivao pretnje da će sve da ih smesti u dom ukoliko o tome progovore.

20161102_142117

I komšije oštećene iz Romske mahale i Solunske ulice u Prćilovici svedoče o bahatom ponašanju policajca. Oštećena Z.R. nam je pokazala lekarsku dokumentaciju, povrede i modrice koje joj je, navodno, naneo oštećeni.

Ona tvrdi da uskoro treba da operiše bubreg, a da su joj lekari rekli da će se to dogoditi nakon oporavka od povreda koje je zadobila.

Policijska uprava Aleksinac

Policija je u utorak uveče privela osumnjičenog.

Odredjeno mu je policijsko zadržavanje u trajanju do 48 sati.

Prema rečima portparola Višeg javnog tužilaštva u Nišu Vladimira Stanojevića osumnjičeni će biti saslušan najkasnije do četvrtka u popodnevnim časovima.

Nakon saslušanja i iznošenja odbrane od strane osumnjičenog, nadležni organi dobiće potpuniju sliku o dogadjaju koji je uznemirio gradić na Moravici.

Aleksinčani različito komentarišu optužbe koje je prema osumnjičenom  policijskom službeniku Z.C. iznela njegova dugogodišnja prijateljica i devojka koja živi u romskom naselju u Prćilovici.

Dok neki tvrde da je do prijavljivanja došlo nakon svadje i ljutnje od strane žrtve, drugi poručuju da svaki silovatelj mora da bude najdrastičnije kažnjen. Posebno žitelje Aleksinca brine što su ovako teške optužbe upućene prema policajcu koji je zadužen da štiti javni red i mir, da sankcioniše prestupnike.

Zato sa pažnjom iščekuju svaku informaciju o ovom dogadjaju i ističu da ukoliko se utvrdi da su optužbe istinite da osumnjičeni mora da snosi oštre sankcije. Aleksinčani do sada nisu imali značajnije primedbe na ponašanje i postupke osumnjičenog Z.C. u vršenju službenih dužnosti pripadnika policijske uprave …

Medju policajcima vlada zavera ćutanja. Ovaj incident, kako smo nezvanično saznali, čak ni medjusobno ne komentarišu. Da li ne žele, ili ne smeju po nečijoj naredbi, to nismo saznali … Osumnjičeni je razveden i živi trenutno sam u centru grada. Komšije osumnjičenog nisu želele da komentarišu incident koji ih je sve iznenadio.

Mnoge stvari biće jasnije nakon iskaza osumnjićenog policajca Z.C.

LJ.P.

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh