Regioni

ORA BGD: Obeležavanje 70. godišnjice od izgradnje pruge

TUZLA – Nizom manifestacija, pod pokroviteljstvom Vlade Tuzlanskog kantona i Udruženja ORA iz Beograda, od 4. do 7. novembra biće obeležena 70. godišnjica od izgradnje pruge Brčko-Banovići, saopštio je Organizacioni odbor te manifestacije.

Prvog dana, u petak 4. novembra, u Domu rudara u Banovićima biće otvorena izložba „70 godina pruge Brčko-Banovići“, koju pripremaju Arhiv TK, Muzej istočne Bosne i Zavod za zaštitu i korišenje kulturno-istorijskog i prirodnog nasleđa TK , a uveče i Svečana Svečana akademija

U nedelju, 6. novembra, Svečani voz Banovići-Brčko, koji iz Banovića polazi u 10 sati, i biće svečano dočekivan u Živinicama, Tuzli, Mramoru, Srebreniku i Brčku, u kranju stanicu stići će u 13.41 sati.

A u ponedelja 7. novembra biće organizovan okruglo sto „Sedam decenija pruge Brčko-Banovići – istorijski, društveni, privredni i razvojni značaj“ – u Hotelu „Jelena“.

Udruženje učesnika omladinskih radnih akcija Beograda, organizuje odlazak učesnika ORA na izgradnji pruge Brčko Banovići, za sve zainteresovane nekadašnje akcijaše-brigadire.

Autobus sa učesnicima polazi u nedelju 6. novembra u 6,30 ispred Doma omladine Beograda.

Foto Tanjug/ D. Aničić, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh