• Gradovi

  Orban: Migranti ugrožavaju bezbedan način života u Evropi

  BUDIMPEŠTA – Mađarski premijer Viktor Orban danas je, dan uoči referenduma, poslednji put pozvao glasače da odbace plan EU o obavezujućim kvotama za prihvat migranata, upozorivši da migranti ugrožavaju „bezbedan način života u Evropi“, javlja AFP.

  Orban je, u danas objavljenom autorskom tekstu u mađarskom listu „Idok“, rekao da su Mađari dužni da pomognu njegovoj vladi da se izbori sa, kako navodi, propalim „liberalnim metodama briselske elite“.

  „Masovna migracija bez kontrole znači istinsku pretnju. To ugrožava miran i bezbedan evropski način života“, napisao je on u članku.

  Orban ukazuje i da Mađari referendumom mogu da pošalju poruku svim Evropljanima „da od evropskih građana zavisi da li će, zajedničkim naporima, urazumiti EU ili će, pak, dopustiti da se ona raspadne“.

  Iako nema mnogo sumnje da će tabor zagovornika negativnog odgovora na referendumu u Mađarskoj odneti ubedljivu pobedu, glasanje bi moglo da Orbana dovede u nepriliku ukoliko izlasnost bude manja od potrebnih 50 odsto što bi rezultate referenduma učinilo nevažećim, ocenjuje francuska agencija.

  Prema rezultatima ankete koje je danas objavio Institut Publikus, samo 46 odsto od 1.000 učesnika reklo je da će izaći na glasanje, što je manje od 54 odsto koliko ih je takvu nameru iznelo prošlog meseca, zaključuje AFP.

  Szilard Koszticsak/ MTI via AP, file

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com