Gradovi

Orešković: Nisam političar, ali spreman sam da učim

Tihomir Orešković, novi hrvatski premijer, obratio se u petak uveče Saboru i poručio da lično nije političar, ali da je spreman da uči i da za dobrobit građana prihvati izazov i podnese žrtvu.

ZAGREB – Tihomir Orešković, novi hrvatski premijer, obratio se u petak uveče Saboru i poručio da lično nije političar, ali da je spreman da uči i da za dobrobit građana prihvati izazov i podnese žrtvu.

„Imaćemo vremena da se upoznamo, nisam političar, nadam se da ću neke stvari naučiti. Građani su najbolji indikator, jasno ću im dati do znanja da sam tu zbog njih, spreman na žrtvu, spreman da prihvatim izazov. Ako mogu pomoći hrvatskom narodu, tu sam, idemo raditi“, poručio je Orešković posle više od 14 sati rasprave o programu i sastavu njegove vlade, javila je Hina.

Poslanicima je zamerio vraćanje na teme iz prošlosti, na „ustaše i partizane“.

„Da se moja bivša firma ponašala ovako, da smo ovoliko sati potrošili na ustaške i komunističke teme, moja bi firma propala“, rekao je Orešković.

Istakao je da nije opterećen prošlošću, kao i da je došao da se fokusira na ekonomski rast i podizanje životnog standarda građana.

Parafrazirajući kanadskog premijera Džastina Tridoa, poručio je da želi da Hrvatska postane „nežna i ljubazna nacija“.

„Znam da naš narod nije podeljen, a ako i jeste, do nas je da ostvarimo jedinstvo“, poručio je novoimenovani premijer, navodi Hina.

Naglasio je i da mu je kao Hrvatu iz Kanade čast što ima priliku da pomogne svojoj državi, a manjinama je poručio da je i sam bio manjina u Kanadi i da smatra da su manjine bogatstvo Hrvatske.

Orešković podseća i da je u firmi Teva ostavio dobru platu i da mu angažman na čelu vlade nije bio neophodan.

„Ali, tu sam, spreman za novi ogroman izazov“, poručio je Orešković i dodao da neće dopustiti da ga ideologije odvuku od zacrtanog cilja, prenosi Hina.

Foto FAH/ Dario Grzelj

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh