Gradovi

Orešković odbacio spekulacije o raskolu u Vladi

ZAGREB – Premijer Hrvatske Tihomir Orešković odbacio je danas spekulacije o raskolu i nejedinstvu Vlade, istakavši da postoji otvoreni dijalog, ali i jedinstvo oko bitnih pitanja kao što su donošenje državnog budžeta i sprovođenje reformi.

Bitno je da svako ima svoj glas i svoj stav, jer to stvara kvalitetniju vladu, ali ova vlada ima zajedničke ciljeve, poput budžeta i reformi, koje smo zajedno definisali i predložili. Bitno je da sarađujemo po tim pitanjima kao što je to bio slučaj i ovih dana, rekao je Orešković u intervjuu za Dnevnik HTV-a.

„Mi kao vlada imamo zajedničke ciljeve; kao čovek iz biznisa, mislim da je dobro da u nekim stvarima imamo i različita mišljenja, jer to stvara bolje rezultate i kvalitetnije odluke“, istakao je hrvatski premijer.

Odbacio je nagađanja da opstruiše kandidata HDZ-a za ministra branitelja Milijana Brkića, rekavši da se s Brkićem našao pre dva dana, ali da je odlučivanje o novom ministru branitelja proces koji zahteva vreme.

„On je kandidat, a mislim da je u svakoj demokratiji bitno da imamo nekoliko kandidata i na kraju možemo izabrati najkvalitetniju osobu. To je, po meni, čisto jedan proces. Nadam se da ćemo u kratkom roku doneti odluku“, rekao je Orešković.

Upitan da li ti procesi traju možda predugo, odgovorio je da „ne zna šta je to predugo“, prenela je Hina.

„Nekome je možda predugo, nekome je prekratko, to je proces. Bitno je da uzmemo malo vremena ako hoćemo da izaberemo najkvalitetniju osobu“, rekao je hrvatski premijer.

On nije hteo da kaže ko će biti novi ministar branitelja. „U ovih par dana ću doneti odluku,“ kazao je.

Na pitanje o nezadovoljstvu koje je izrazio prvi potpredsednik hrvatske Vlade Tomislav Karamarko zbog odugovlačenja odluke o direktoru Sigurnosno-obaveštajne agencije (SOA) Draganu Lozančiću, Orešković je rekao da ne smatra da time pokazuje nepoverenje prema Tomislavu Karamarku.

„Ne, mislim, mi smo jedan tim i svima nam je jasno da tu treba vremena. Mislim da će se to isto u pravo vreme rešiti. Evo, mesec dana je prošlo, ovo nije prvi put da jedna vlada uzme malo više vremena da donese ovako bitnu odluku“, zaključio je premijer Tihomir Orešković.

FOTO HINA / LANA SLIVAR DOMINIC

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh