Gradovi

Originali i falsifikati zaplenjeni na Gradini

EOGRAD – Carinici su na graničnom prelazu Gradina sprečili pokušaj krijumčarenja sportske garderobe i obuće falsifikovanih robnih marki, kao i veće količine baterija za mobilne telefone, parfema i firmirane garderobe, saopšitla je danas Uprava carina.

Kako se navodi, u prvom slučaju je u utorak prilikom detaljne kontrole autobusa novopazarskih registarskih oznaka, koji je bio na putu iz Bugarske ka Novom Pazaru, pronađena sakrivena garderoba. Službenici Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina su koristeći fiberoskop, buster i KD ogledala, najpre detektovali sakrivenu robu u fabričkoj šupljini iznad zadnjih točkova autobusa, da bi potom skidanjem poklopca fabričke šupljine i panela sa ventilatorima u njoj pronašli više od 50 pari patika robnih marki „Adidas Yeezy“ i „Nike Air“, kao i preko 60 kompleta trenerki „Lacoste“, „Tommy Hilfiger“, „Hugo Boš“, „Bogner“ i „Napapijri“, za koje postoji sumnja da povređuju pravo intelektualne svojine ovih robnih marki.

Protiv 43-godišnjeg vozača iz Tutina pokrenut je prekršaj pred nadležnim sudom.

Istog dana, na istom graničnom prelazu, 35-godišnji Piroćanac je prilikom ulaska u zemlju prijavio za carinjenje robu trgovačkog karaktera, koju kao fizičko lice nije imao pravo da carini u tzv. „skraćenom postupku“ i naloženo mu je da robu vrati u Bugarsku.

Vidno iznerviran takvim nalogom carinskih službenika, putnik je nekoliko kesa sa robom izbacio u međuzoni, gde je okrenuo svoj „BMW“ i vratio se na granični prelaz.

Službenici Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina su ga zaustavili, prethodno pronašavši kese sa robom, kojih je putnik na ovaj način želeo da se otarasi, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje u njima se nalazila velika količina baterija za mobilne telefone „HTC“, „Sony“, „LG“ i „Samsung“, parfema „Chance Chanel“, „Coco Chanel“, „Alien Thierry Mugler“ i različitih odevnih predmeta, među kojima najviše farmerki, košulja, majica, rolki i donjih delova trenerki.

Foto Uprava carina

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh