Gradovi

Ortega po treći put izabran za predsednika Nikaragve

MANAGVA – Danijel Ortega izabran je po treći put za predsednika Nikaragve na izborima u nedelju, saopštili su izborni zvaničnici, objavivši preliminarne rezultate glasanja koje je opozicija nazvala farsom, javlja danas AP.

Nakon što je prebrojana petina glasova na predsedničkim izborima na kojima je učestvovalo šest kandidata, zaključeno je da Ortega ima više od 71 odsto glasova, rekao je predsednik Vrhovnog izbornog saveta Roberto Rivas.

Ortega je u trci za predsednika učestvovao zajedno sa svojom suprugom Rosario Muriljo kao kandidatom za potpredsednika, pri čemu je on za protivnike imao pet manje poznatih kandidata.

Rojters prenosi da su na izborima u toj centralnoameričkoj zemlji glasači odali priznanje višegodišnjem čvrstom privrednom rastu i zanemarili kritike opozicije da Ortega uspostavlja porodičnu dinastiju.

Preview

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Danijel Ortega izabran je po treći put za predsednika Nikaragve na izborima u nedelju, saopštili su izborni zvaničnici, objavivši preliminarne rezultate glasanja koje je opozicija nazvala farsom, javlja danas AP. Nakon što je prebrojana petina glasova na predsedničkim izborima na kojima je učestvovalo šest kandidata, zaključeno je da Ortega ima više od 71 odsto glasova, rekao je predsednik Vrhovnog izbornog saveta Roberto Rivas. AP Photo

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh