• Politika

  Oružje i komentari: Da li je moguće…

  BEOGRAD – Nasilje ne sme nikog da zabavlja i veseli, to budi sećanje na nečasno ponašanje, upozorila je funkcionerka DS Gordana Čomić na svom Tviter nalogu na vest o otkriću arsenala oružja u blizini porodične kuće premijera Aleksandra Vučića, uz opasku da se atentatu ne sme rugati i ne sme se stavljati u kič okvir.

  Takvu društvenu odgovornost i građansku pristojnost, međutim, mnogi u svojim komentarima nisu pokazali, a građani su reagovali na najrazličitije načine, sve do potpuno zbunjenih i iskreno zabrinutih, kakav je onaj koji je zapisao:

  „Ako je spinovanje – strašno! Ako nije spinovanje – strašno“!

  Kad je reč o političarima, komentari su bili „partijski“ jasni.

  Stranački kolega Čomić, Goran Ješić, tvitovao je:

  „Sreća pa je večeras Barsa, a Vas isključujem u ovom vanrednom stanju! Trećem ove nedelje! Nije zdravo“.

  Predsednik Nove stranke Zoran Živković na Tviteru je napisao:

  „Opet atentat?? Pa to je češće nego KZN (konferencija za novinare), kijavica ili svrab“.

  Bivša predsednica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić na društvenim mrežama je napisala da vlast tvrdi da je Srbija bezbedna i stabilna, ali da istovremeno imamo hronične pokušaje državnog udara i atentanta na premijera, te upitala – šta je istina.

  Na društvenim mrežama bilo je različitih komentara građana na vest o pronađenom arsenalu, a među njima je bilo i takvih koji su se pitali da li je Vučić prijavio kuću u Jajincima, pa zatim gde je kantrimen, šta je sa Savamalom, što „vršljaju“ Rusi i, naravno, šta nam radi CIA…

  Bivši savetnik predsednika Srbije i aktivni tviteraš Nebojša Krstić prokomentarisao je da je zapanjen načinom na koji se neki sprdaju sa mogućom ugroženošću premijera, u zemlji u kojoj je jedan premijer stradao u atentatu.

  „Tek sad vidim kako su se aktuelni čelnici DS sprdali na Tviteru sa nađenim oružjem. Sramota me je u njihovo ime“, napisao je Krstić.

  Vest o oružju komentarisana je i na on-line izdanjima štampanih i elektronskih medija.

  Moglo se pročitati i da je vest o arsenalu oružja izmišljena, kako bi „Srbi najlakše progutali dolazak MMF-a, ucenjivanje iz Prištine i vršljanje Rusa u Srbiji i da politički nepismen narod bolje i ne zaslužuje“.

  Bilo je i građana koji su istakli da ih je sramota što se neki drugi sprdaju i podsmevaju, jer je, podsećaju, ista atmosfera napravljena i kada je pokušan prvi put atentat na Đinđića.

  „Ne mogu da razumem zasto toliko negativnih komentara ima… Setimo se samo Đinđica i njega niste voleli, a sada po njemu dajete Trg, ulice, spomenike dizete.. Ljudi uvek krive druge za svoje neuspehe i tu je zakljucak ovih komentara…“, uveren je jedan od građana.

  Pojedini građani smatrali su da situacija zaslužuje proglašenje vanrednog stanja i da bi, budući da je Srbija u ovom veku već imala jedno ubistvo premijera, trebalo reagovati na vreme.

  „Da li je moguće da se istorija ponavlja?“, zapitao se njegov sugrađanin.

  Foto Tanjug/ D. Kujundžić

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com