• BG

  Osniva se nova stranka ujedinjenjem Pokreta centra i Socijaldemokratskog saveza

   

   

  U Beogradu je danas najavljeno osnivanje nove partije koja će nastati ujedinjenjem Pokreta centra i Socijaldemokratskog saveza.

  Ta stranka će, kako su na konferenciji za novinare naveli osnivači, biti stranka centra, okrenuta gradjanima i modernom rešavanju problema u Srbiji.

  Predsednica poslaničke grupe Pokreta centra u Skupštini Srbije Tatjana Macura je rekla, da će stranka negovati i promovisati novu političku kulturu uz želju da aktiviraju velik broja gradjana koji neće morati da se deklarišu kao pripadnici ni jedne političke stranke.

  „Naše dalje aktivnosti biće isključivo okrenute gradjankama i gradjanima, sa otvorenim prostorom da se oni uključe u političke aktivnosti i zajedno sa nama menjaju sistem na bolje, bez nužnosti da se sa našom strankom identifikuju, a ostavljamo otvorena vrata za one koji to žele“, rekla je Macura.

  Ona je kazala da će stranka biti otvorena za saradnju sa drugim političkim činiocima.

  Aleksandar Stevanović iz Pokreta centra i predsednik Socijaldemokratskog saveza Nebojša Leković rekli su da će stranka kada je u pitanju ekonomija, biti okrenuta malim i srednjim preduzećima i preduzetništvu.

  Na konferenciji je najavljeno da će do sredine novembra javnosti biti predstavljen program i naziv stranke i rukovodstvo.

  Pokret centra inače su osnovali ove godine bivši poslanici i članovi Dosta je bilo.

  Nebojša Leković je Socijalemokratski savez osnovao 2012. godine. Bio je pre toga u Novoj demokratiji Dušana Mihajlovića. Leković je bio i predsednik fudbalskog Saveza Srbije i generalni sekretar Crvene Zvezde.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com