• Regioni

  OSTAJE IZA REŠETAKA: Svetozaru Maroviću određen pritvor od 72 sata!

  Specijalno tužilaštvo za borbu protiv organizovanog kriminala saopštilo je da se Marović sumnjiči za izvršenje produženog krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja, putem podstrekivanja, izvršenog na organizovani način.

  Marović je uhapšen jutros oko 9.00 sati, a saslušanje je završeno u 12. 30. Crnogorski specijalni tužilac za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Milivoje Katnić ranije je najavio da će istragom u vezi sa nelegalnom prodajom zemljišta u Budvi biti obuhvaćena i osoba koja je, kako je tada naveo, identifikovana kao šef kriminalne grupe u toj opštini.

  Crnogorskoj javnosti je već tada bilo jasno da je reč o Svetozaru Maroviću. U pritvoru, takođe, u vezi sa nelegalnim prometom nekretnina u Budvi, nalaze se sin i brat Svetozara Marovića, Miloš i Dragan, a ranije je u vezi sa time saslušana i njegova ćerka Milena Marović Bogdanović.

  Grupa funkcionera i službenika opštine Budva podvrgnuta je ranije istrazi zbog osnovane sumnje da je učestvovala u nelegalnoj prodaji zemljišta na Jazu kod Budve, čime je ta opština oštećena za oko 1,4 miliona evra.

  Neki od ranije pritvorenih su u svojim izjavama naveli da je te nelegalne poslove organizovao Svetozar Marović.

  Bivši gradonačelnik Budve Rajko Kuljača protiv koga je, takođe, pokrenuta istraga u vezi sa aferama u toj opštini, prema navodima nekih medija, u svojoj izjavi tužiocima je rekao da je Svetozar Marović bio „neprikosnoveni vladar grada“ (Budve) i da su nelegalni poslovi obavljani po njegovom nalogu.

  Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com