• Gradovi

  ОСТАВИТЕ СЕ ИНТЕРВЈУА, НЕКА СЕ ОГЛАСИ ТУЖИЛАШТВО ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ

   

           Попут светских, и српски медији се у последње време утркују у објављивању интервјуа са актуелним председником косовске владе, Рамушем Харадинајем.

  У томе, сматрају чланови Удружења породица косметских страдалника, не би било ништа лоше да су новинари „екслузивних“ интервјуа постављали права питања дојучерашњем највећем зликовцу са црвене потернице, и инсистирали на добијању одговора о злочинима које је он наредио и починио на Косову и Метохији.

  -„Стекли смо утисак, као да се постављањем безброј безначајних питања, желело побећи од најважнијег – питања о ратним злочинима – како би се створио привид да је Рамуш Харадинај пристојан, цивилизован човек, демократа који говори српски и залаже се за права Срба на Космету, чак и повратак прогнаних.

  Плашимо се да новинари који су последњих дана разговарали са Харадинајем, и немајући ту намеру, осликавши Харадинаја као прихватљивог саговорника и сарадника у неким наредним разговорима и преговорима са званичним београдом, замагљују истину о високопозиционираном припаднику такозване ослободилачке војске Косова за чије се име везује десетине злочина над српским војницима и цивилима током 1998. и 1999. године.

  Сигурни смо да ће Харадинајево појављивање у српским медијима и погрешно стварање слике о човеку који је униформу терористе заменио скупим оделом, чак послати нежељени сигнал Специјалном суду за злочине ОВК на Косову, да он и није такав монструм каквим су га Срби доскоро доживљавали“.

  Породице косметских страдалника, посебно оне из Пећи, Ђаковице, Дечана, Клине, Истока, чији су најрођенији киднаповани, злостављани, силовани, убијани и масакрирани током 1998. и 1999. године у оперативној зони Дукађини чији је командант био Рамуш Харадинај се ужасавају због стварања нове медијске слике о Харадинају.

  Као да се заборавило на суђења за ратне злочине Харадинају пред Трибуналом у Хагу и косовским судовима, и ослобађајућих пресуда „због недостатка доказа“ јер су, подсећамо, сви сведоци против Харадинаја под сумњивим околностима страдали или су нетрагом нестали. Али, и даље постоје писане наредбе које је командант Харадинај потписивао и докази о злочинима, као и његови некадашњи јавно изношени хвалоспеви о почињеним злочинима.

  Зато позивамо и прозивамо Тужилаштво за ратне злочине у Београду да се огласи и „освежи памћење заборавнима“ тако што ће изнети своје доказе о ратним злочинима Рамуша Харадинаја, како Специјални суд за злочине ОВК не би стекао привид да смо му макар ми, чланови породица жртава, злодела опростили.

  Гордана Ђикановић

  Председница Удружења Наташа Шћепановић                                                                                                                                                           

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com