Regioni

OSTOJIĆ: I Hrvatska uvodi nova pravila za izbeglice!

„Uz do sada tražene podatke biće dodat i podatak da li traže azil u Nemačkoj ili Austriji“, izjavio je Ostojić za Hinu, odgovarajući na molbu novinara da komentariše novi austrijski režim prelaza migranata preko granice, a u svetlu slovenačkih najava da će iste mere kao Austrija odmah primeniti na granici sa Hrvatskom.

Dodao je i da će Hrvatska postupiti kao i ostale zemlje koje su „dobile obaveštenje“ i da će isto raditi i Srbija iz koje izbeglice ulaze u Hrvatsku. Ostojić je najavio da će o svemu detaljnije govoriti na konferenciji za novinare u Upravi policije zakazanoj za sutra.

Ranko Ostojić, hrvatski ministar policije (Foto: Profimedia)Ranko Ostojić, hrvatski ministar policije (Foto: Profimedia)

Austrija je danas uvela restrikcije u prihvatu izbeglica i migranata iz Slovenije pa će ubuduće primati manji broj migranata nego do sada, na šta je već reagovao slovenački ministar spoljnih poslova Karl Erjavec najavivši da će o recipročnim merama na granici sa Hrvatskom sutra odlučiti slovenačka vlada.

„O tome će vlada odlučivati sutra, a jedna od mogućnosti je i određivanje limita za prihvat migranata iz Hrvatske. Moraćemo da se prilagodimo onome što radi Austrija„, rekao je Erjavec, dodavši da je slovenačka vlada u stalnim kontaktima sa austrijskom.

Foto: FonetFoto: Fonet

Austrijska vlada je odlučila da će ubuduće iz Slovenije primati samo izbeglice kojima može da se utvrdi identitet, one koji nameravaju da zatraže azil u Austriji ili Nemačkoj i ljude bez kriminalne prošlosti ili koji ne predstavljaju bezbednosni rizik, a limitiran je i broj azilanata koje će primiti do 2019. godine, na najviše 1,5 odsto ukupnog stanovništva Austrije.

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir

Autor: Tanjug

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh