Gradovi

Oštra poruka Olbrajtove ženama: Glasate za Hilari

NJUJORK – Bivša američka državna sekretarka Medlin Olbrajt uputila je na predizbornom skupu podrške Hilari Klinton oštru poruku mladim ženama koje ne planiraju da na predstojećim predsedničkim izborima glasaju za Klintonovu, objavili su američki mediji.

„Imajte na umu. U paklu je rezervisano posebno mesto za žene koje ne pomažu drugim ženama“, rekla je Olbrajtova na skupu u Nju Hempširu, što je u sali pozdravljeno aplauzom, ali je na socijalnim medijima reakcija ipak bila puno negativnija, preneo je „Volstrit džornal“.

Taj list navodi da, kad se pušta u vidu kratkog video snimka ili se pročita u vidu kratke poruke na Tviteru, izjava Medlin Olbrajt zvuči gotovo kao pretnja drugim ženama: „Pomozite Hilari Klinton ili vam se loše piše.“

Neki komentatori su se na društvenim mrežama zapitali da li treba da pomognu i drugoj ženi koja želi da se uključi u trku za izbor predsednika SAD, bivšoj direktorki „Hjulit Pakarda“ Karli Fjorini, dok su drugi izrazili čuđenje zašto bi žena morala da glasa za ženu, umesto da ima slobodu da izabere na osnovu ideja koje te žene zastupaju.

Medlin Olbrajt, koja je bila državni sekretar u vreme dok je na mestu predsednika bi Hilarin suprug Bil Klinton, u izjavi u NJu Hempširu je zapravo citirala samu sebe, budući da je tu rečenicu prvi put izgovorila u govoru 2006. godine.

Portparol Hilari Klinton Nik Meril je, pošto je izjava Olbrajtove oštro kritikovana na društvenim medijima, izjavio da je ona tu rečenicu rekla „bukvalno već više stotina puta“.

AP Photo/Jacquelyn Martin

Preview

Hillary Clinton, Madeleine Albright

Slide

Hillary Clinton, Madeleine Albright

Hillary Clinton, Madeleine Albright

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh