Novosti online

Осуда скрнављења нишке џамије

НИШ – Ријасет Исламске заједнице Србије осудио је данас поновно скрнављење зидова Ислам-агине џамије у Нишу и позвао полицију и тужилаштво да реагују и пронађу починиоце. „Поновно су се хулигани иживљавали над Богомољом у Нишу пишући своје умотворине сразмерне свом интелектуалном и духовном стању и нивоу. Поново су заказали полиција и тужилаштво. Не проналажење и не кажњавање починиоца недела је својеврстан стимуланс новом неделу,” наводи се у саопштењу које је потписао муфтија нишки Елдин Ашћерић.

На Ислам-агиној џамији у центру Ниша у недељу увече је исписан навијацки графит увредљиве садржине а у полицији која овај објекат од 2004. године обезбедује целодневно, кажу да је полицијац у то време био са супротне стране зграде, јавио је РТС. У полицији су РТС-у рекли да је тужилац после увидаја закљуцио да овде нема елемената кривичног дела и да це против починилаца када буду ухваћени бити поднета само прекршајна пријава.

Ријасет ИЗС тим поводом подсећа да се за десетак дана навршава се годишњица када су 18. марта 2004. године гореле џамије у Нишу и Београду и цркве на Косову и Метохији. „Са њима је горела наша историја, духовност, наш образ. Не дозволимо да се скрнаве наше богомоље, не дозволимо да неко уништава нашу баштину,“ наводи се у саопштењу.

Танјуг

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh