• Novosti online

  Осумњичени да су фалсификовањем докумената продали туђе станове

  Припадници београдске полиције ухапсили су Д.Г. (1950), Ђ.К. (1976) и Д.Б. (1975) због постојања основа сумње да су у саизвршилаштву, на штету више особа, извршили кривичнa дела превара, фалсификовање исправе и навођење на оверавање неистинитог садржаја, саопштено је из МУП-а Србије.

  Сумња се да су они од децембра 2017. године до децембра 2018. године, на за сада неутврђен начин, прибавили фалсификоване уговоре о купопродаји два стана у Београду чије су фотокопије потом оверили код јавног бележника.

  Након тога су, како се сумња, у Службама за катастар непокретности подносили захтеве за упис правне својине и књижили се као власници станова, а онда су их, као своје власништво, оглашавали и продавали.

  На овај начин, осумњичени су продајом једног од станова стекли противправну имовинску корист у износу од 58.000 евра, као и противправну имовинску корист у износу од око 130.000 евра, на колико се процењује тржишна вредност другог стана на који су се књижили као власници.

  Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Првом основном јавном тужилаштву, док ће кривична пријава у редовном поступку бити поднета и против једне педесетседмогодишње жене.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com