Svet

Osumnjičeni za ubistvo policajaca od ranije poznat policiji

DE MOJN – Osumnjičeni za ubistvo iz zasede dvojice policajaca u gradu De Mojn u Ajovi, belac Skot Majkl Grin koji je danas uhapšen, ali još nije optužen, od ranije je poznat policiji zbog incidenta vezanog za rasizam, saopštile su lokalne vlasti, javlja Rojters.

Grin se nedavno sukobio sa lokalnom policijom nakon što je mahao konfederacijskom zastavom, koja se smatra rasističkim simbolom, u gomili ljudi u trenutku kada je intonirana nacionalna himna na početku fudbalske utakmice u jednoj srednjoj školi, izjavio je načelnik policije u Urbandejlu, predgrađu De Mojna, Ros Mekarti.

Policija je naglasila da je Grin belac, kao i oba ubijena policajca.

Portparol policije u De Mojnu Pol Parizek rekao je na konferenciji za novinare da napadač, prema dosad sakupljenim podacima, nije imao saučesnike.

Ova pucnjava je najnoviji u nizu napada na policiju u SAD u jeku žustre javne debate o rasnim pitanjima i sistemu krivične pravde u Americi, primećuje britanska agencija.

Policija američke savezne države Ajova saopštila je danas da je uhapsila Grina (46), koji se sumnjiči za ubistvo iz zasede dvojice policajaca u gradu De Mojn, samo nekoliko sati nakon što je identifikovan.

Prethodno je navedeno da je Grin belac iz Urbandejla za koga je policija objavila da je „naoružan i trebalo bi da se smatra opasnim“, prenosi BBC.

Nije naveden motiv dvostrukog ubistva.

Zvaničnici Ajove, države u centralnom delu SAD, saopštili su ranije danas da su dva policajca ubijena iz zasede u De Mojnu oko jedan sat posle ponoći po lokalnom vremenu.

 

Preview

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

 

Policija američke savezne države Ajova saopštila je danas da je uhapsila Skota Majkla Grina (46), koji se sumnjiči za ubistvo iz zasede dvojice policajaca u gradu De Mojn, samo nekoliko sati nakon što je identifikovan, javlja Rojters. Prethodno je navedeno da je osumnjičeni za dvostruko ubistvo Skot Majkl Grin (46), belac iz Urbandejla, predgrađa De Mojna za kojeg policija objavila da je „naoružan i trebalo bi da se smatra opasnim“, prenosi BBC. AP Photo

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh