Regioni

OTAC NESREĆNOG DEČAKA OTOVORIO DUŠU: Moj Mahir nije zlostavljan! Sumnjam na nešto drugo

Nakon njegove smrti pojavile su se informacije da je Mahir bio izložen vršnjačkom nasilju, te da ga je nekolilo dečaka iz škole koju je pohađao fizičko zlostavljalo i maltretiralo.

Nakon izjava njegove majke Alise Mahmutović i očuha Dubravka Lovrenovića, večeras je prvi put javno govorio i njegov biološki otac, Muhamed Rakovac, koji inače živi u Tuzli i kojeg je Mahir redovno posećivao.

Rakovac je iskazao potpuno drukčije mišljenje od Alisinog i Dubravkovog, te kazao kako ne veruje da je Mahir bio fizički zlostavljan i maltretiran.

„Moj Mahir je bio dečak za poželeti, omiljen u društvu, a imao ga je i u Tuzli. U Sarajevu ne znam šta se dešavalo, obzirom da mu od dečaka – njegovih vršnjaka, niko nije došao na dženauu, ne znam uopšte da li je izlazio napolje. Mahir je često dolazio kod mene, čuo sam mnoge priče, a kad tu dođe treća osoba (misleći na očuha Dubravka), ne bude više isti odnos s decom. Ja sam čekao zrelije godine, da mu lakše mogu objasniti, da i meni neko treba, kada sam se rastavio od njegove majke. Kad je dolazio kod mene u Tuzlu, voleo je društvo, voleo je da se igra, a na njemu ništa nisam mogao da primetim, ništa mi nije govorio, iako sam ja potencirao“, kazao je Mahirov otac Muhamed Rakovac.

Kao što smo i naveli, Mahirov biološki otac potpuno je suprotnog mišljenja i iskaza, u odnosu na sve ono što se prethodno pisalo. Mišljenja je da njegova majka Alisa i očuh Dubravko od svega žele napraviti dobar marketing i stvoriti farsu, zbog, kako je kazao, pravdanja koje će se morati desiti kad-tad.

„Ja ne znam ništa više osim onoga što se piše po medijima, ali u svakom slučaju ima mnogo kontradiktornosti. Sumnjam u svu ovu priču o tome kako su ga deca zlostavljala i kako je on zbog toga napravio to što je napravio. Sumnjam u priču Alise i Drubravka, mislim da nije tačna! Mislim da nije bilo vršnjačkog nasilja, možda samo u verbalnom smislu, ali u zlostavljanje sumnjam“, istaknuo je Rakovac.

Mahirov očuh Dubravko Lovrenović već nekoliko dana, vodi „bitku“ i traži pravdu za Mahira, daje izjave za medije, Tužilaštvo, sve ne bi li istinu pokušao isterati na videlo. U svojim prethodnim navodima, kazao je kako je Mahirov pre samoubistva, kući dolazio sa modricama po licu i telu. Njegov biološki otac, Muhamed, kaže kako nikada ništa nije primetio.

„Ja modrice nikada nisam primetio, samo sam prilikom same obdukcije tela, video modricu ispod Mahirovog desnog oka, a mislim da to nije nastalo usled pada, niti od zlostavljanja u školi – možda je u kući. Verujem da su Alisa i Dubravko neke stvari kazali kako bi zaštitili sebe, jer je majka sada staratelj, a meni mora položiti račune. Ja sam bio u Tužilaštvu, u policiji i dao svoju izjavu. Mahira sam poslednji put sam video 1.11.2015. godine, a u međuvremenu smo se čuli telefonom. Od 2.12. nisam mogao uspostaviti kontakt s njim, zvao sam, telefon je zvonio, ali mi se nije javljao“, rekao je na kraju Muhamed.

Ispričao je takođe i to da mu je na Mahirovoj dženazi prišao čovek koji se predstavio kao otac dečaka s kojim se Mahir družio, te ga zamolio da da dnevnik, koji mu je dao, spusti u grob zajedno s telom.

„Poslušao sam ga, tako sam uradio, neka Tužilaštvo radi ekshumaciju ako želi“, rekao je Rakovac.

Zaključio je da je sve jedna velika misterija i tajna.

(Radiosarajevo)

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh