Svet

Otet još jedan Srbin u Libiji

Ta informacija potvrđena je dnevnom listu Novosti iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

U Ministarstvu je rečeno da su u stalnom kontaktu sa libijskim vlastima, sa kojima čine sve da se ta situacija što pre razreši i naš državljanin što pre nađe na slobodi, prenose Novosti.

Početkom novembra prošle godine u blizini Sabrate kidnapovani su službenici srpske ambasade u Libiji Slađana Stanković i Jovica Stepić.

Nažalost, ubijeni su 19. februara prilikom američkih vazdušnih napada na uporište Islamske države.

List navodi da je Tomić, koji radi na naftnim poljima udaljenim 1.200 kilometara od Tripolija, otet prilikom obilaska naftne bušotine „Mesina oilfild“, koja je u vlasništvu kompanije „Arabian gold oliv kompani“.

Zbog činjenice da se bušotina ne nalazi u zoni sukoba pretpostavlja se da su otmicu izvršile lokalne kriminalne grupe, najverovatnije kako bi tražili otkup.

Potraga je započela odmah po prijavi nestanka.

Tomić živi u Libiji poslednjih 20 godina i zaposlen je u nemačkoj kompaniji „Ferostal“, koja se bavi održavanjem naftnih cevi i postrojenja, a u ekipi je jedini Srbin.

Novosti navode da je Tomić, čija porodica živi u selu Brasina kod Malog Zvornika, do pre tri nedelje bio u Srbiji i da je planirao da se vrati u julu kako bi sa suprugom i dvojicom maloletnih sinova otišao na zajednički odmor.

Poslednji se sa njim, dan pre otmice, čuo prijatelj koji takođe živi i radi u Libiji, navode Novosti.

107

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh