Gradovi

Otkazan sastanak Kerija i Kovača

ZAGREB – Sastanak američkog i hrvatskog šefa diplomatija Džona Kerija i Mire Kovača odložen je zbog problema s usklađivanjem termina, saopštili su danas hrvatsko ministarstvo spoljnih i evropskih poslova i američka ambasada u Zagrebu, prenose hrvatski mediji.

„Sastanak između ministra spoljnih i evropskih poslova Mire Kovača i državnog sekretara Džona Kerija je odgođen zbog neodložnih obaveza obe strane“, piše hrvatsko ministarstvo, prenosi Hina.

U saopštenjima se kaže kako dve strane rade na ugovaranju novog termina za ovaj bilateralni susret.

„Odnosi između Sjedinjenih Država i Hrvatske i dalje su čvrsti“, navodi se u saopštenju američke ambasade, tvrdi Hina. Hrvatsko ministarstvo slično kaže da su odnosi dve zemlje „prijateljski i vrlo tesni“.

Keri je, navodno, odbio da primi hrvatskog ministra spoljnih poslova Miru Kovača, objavio je ranije danas N1 Hrvatska.

Pozivajući se na portal Telegram.hr, ova regionalna TV navodi da je, prema službenom protokolu, Kovač trebalo da se sastane sa Kerijem juce u 17 sati po američkom vremenu, ali do sastanka nije došlo.

O sastanku je pisao i „Vol strit džornal“, ali američka strana ga je u poslednjem trenutku otkazala, a Kovača su poslali na sastanak sa Kerijevim zamenikom Tomasom Šenonom, što je i objavljeno na veb stranici Stejt departmenta.

Foto Tanjug/Z. Žestić, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh