• BG

  ОТКАЗИ У БЕОГРАДСКОЈ ИНДУСТРИ ПИВА, НИШКА ПИВАРА УСПЕШНО РАДИ НАКОН СТЕЧАЈА

  Kомпанија М6 ЕДЕН СРБ прекинула је уговор о пословној сарадњи за Београдском индустријом пива (БИП) у стечају, па је од 1. јула почео процес измиривања обавеза према запосленима и свим повериоцима, наводи се изјави из ове компаније.

  Наводе да су веровали у могућност развоја једне од највећих пивара у региону и са ентузијазмом кренулу и њену обнову пре две године, али да нема могућности за успех.

  „Покушали смо да направимо нешто позитивно за Београд, за Србију, да дамо дух и живот једној компанији која је 180 година симбол Београда.

  Нажалост, без обзира на велика месечна улагања, посвећеност и ентузијазам, нисмо успели, јер са овим концептом нема могућности за успех“, саопштено је из ове компаније.

  Из компаније поручују и да то не значи да ће се повући, „јер Београду је потребно квалитетно пиво“.

  „Продужићемо у другачијем смеру са другим концептом.

  Могућ је почетак улагања у будућности у нове пројекте у Србији“, наводе у саопштењу.

  Медији су раније данас јавили да ће Београдска индустрија пива највероватније бити затворена веома брзо, као и да су радницима у производњи подељени откази.

  У Нишу је Пивара изашла из стечаја и успешно ради.

  Београдска индустрија пива (БИП) за сада неће бити угашена, а Агенција за лиценцирање стечајних управника ће врло брзо припремити нови оглас и понудити заинтересованима да наставе да раде кроз закуп, рекао је  државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић.

  Новости дана/Танјуг

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com