Gradovi

Otkazi u HRT-u zbog lažnih diploma

ZAGREB – Hrvatska radiotelevizija otpustila je 16 zaposlenih za koje je utvrđeno da imaju lažne diplome.

Stručne službe HRT, naime, pronašle su, u procesu provere dokumenata o stručnoj spremi zaposlenih, 16 lažnih dokumenata – četiri lažne fakultetske i 12 srednjoškolskih diploma, a zaposlenima sa tim dokumentima otkazani su ugovori o radu, objavili su danas hrvatski mediji.

U odgovoru Hini sa HRT-a su poručili da nastavljaju postupak provere dokumenata o radnoj osposobljenosti i spremi zaposlenih, čiji je cilj da se kvalitetno, potpuno i trajno uredi kadrovska struktura i sistem zapošljavanja, preneo je sajt Indeks.

Na HRT-u kažu i da su nakon početne provere početkom prošle godine pronađene četiri lažne diplome i da je krajem 2015. započela i provera svedočanstava i ostalih dokumenata potrebnih za određena radna mesta na HRT-u.

„Svim zaposlenima za koje se ustanovilo da poseduju lažnu dokumentaciju otkazani su ugovori o radu, a sporna dokumentacija je prosleđena na dalje postupanje odgovarajućim državnim telima“, ističu na HRT-u.

U odgovoru HRT-a ne navodi se na kojim su radnim mjestima bili zaposleni sa lažnim srednjoškolskim diplomama, ali među njima su, kako se doznaje, bili računovotkinja, radnica u razmeni videomaterijala i majstor rasvete.

Prema poslednjim podacima, poslednjeg dana januara ove godine HRT je imao 2.851 zaposlenog.

Foto Tanjug, video/ arhiva, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh