Novosti online

Откривено спомен обележје Милану Тепићу у Генералштабу

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић открио је спомен обележје народном хероју мајору Милану Тепићу у Управи за логистику у касарни „Топчидер”, саопштило је Министарство одбране. Уз представнике Војске Србије, овом догађају присуствовали су чланови породице мајора Тепића, међу којима и његов син Александар Тепић који је официр Војске Србије. Генерал Диковић је похвалио гест носилаца традиције јединица логистике, јер нису заборавили људе који су обележили један период наше историје.

Ж

Капетан Александар Тепић и генерал Љубиша Диковић (Фото Министарство одбране)

– Мајор Тепић је својим херојским делом потврдио да је наша држава у свим тешким тренуцима у својој историји имала људе који су били посебни. То су били јунаци који нису жалили свој живот како би извршили добијени задатак. Мајор Тепић је и државу и задатак ставио изнад свог живота, изнад своје породице, изнад свега – рекао је генерал Диковић.


(Фото Министарство одбране)

Мајор Милан Тепић, командант складишта борбених средстава „Барутана“ у селу Беденик недалеко од Бјеловара, je ради спречавања његове предаје припадницима Збора народне гарде, 29. септембра 1991. дигао у ваздух складиште са 170 тона експлозивних средстава. Том приликом са њим је настрадао и војник Стојадин Мирковић који такође није хтео да се преда. Како је приликом једне комеморације Тепићу навела Војска Србије, хрватска страна је потврдила губитак 11 својих војника приликом експлозије складишта муниције.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh