Gradovi

Otkud diplomski radovi na buvljaku u K. Mitrovici

Na pijaci u Kosovskoj Mitrovici našli su se u prodaji primerci diplomskih,master i završnih radova studenata Prirodno matematičkog fakulteta (PMF) iz ovog grada a nadležni su saopštili da ono što se našlo na pijaci ne pripada fakultetu.

KOSOVSKA MITROVICA – Dekan Prirodno-matematičkog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici profesor Nebojša Živić izjavio je danas da diplomski, master i završni radovi, koji su se pojavili ovih dana u prodaji na pijaci, ne pripadaju fakultetu, odnosno ne potiču sa MPF-a.

Dekan Živić je rekao za Tanjug da je o tom slučaju odmah pokrenuta istraga, te da je formirana Komisija sa ciljem da utvrdi šta se dogodilo i da se umanji već naneta šteta fakultetu.

“Komisija je pregledala stanje arhive i biblioteke fakulteta i konstatovala da su svi diplomski radovi, master radovi i završni radovi na svom mestu. Ono što je nađeno na pijaci ne pripada fakultetu, fakultet nema nadležnost nad tim radovima“, rekao je Živić.

Prema njegovim rečima, fakultet ima obavezu da zadrži samo dva primerka radova.

Studenti su kada dođu na završni ispit u obavezi da donesu pet primeraka diplomskih radova.

Tri rada završavaju kod članova komisije, a po jedan u fakultetskoj arhivi i biblioteci.

Dekan MPF ne isključuje mogućnost da je neko od njegovih kolega koji su bili članovi komisije diplomcima uključen u ovaj skandal.

“Nije isključeno, ali, opet kažem, mnogi studenti štampaju za svoje najbliže i ne mogu sa sigurnošću da potvrdim čiji su to primerci. Naši primerci za koje ja i ovaj fakultet odgovarmo su pred vama”, rekao je Živić Tanjugovom dopisniku.

On je istakao da je afera sa radovima diplomaca bacila veliku mrlju, ne samo na fakultet, nego i na univerzitet i sve studente i dobre ljude, koji, kako je rekao misle dobro ovom fakultetu.

“Hoću da ponovim da se svi obavezni primerci master, diplomskog i završnog rada studenata nalaze u arhivi našeg fakulteta. Mi posedujemo te radove, kao što ste se i sami uverili, a za sve ostale radove koje studenti štampaju za članove komisija, porodice… mi to ne kontrolišemo“, rekao je on.

„Kako je došlo do toga da se radovi pojave na pijaci, ja ne mogu da utvrdim, već komisija kad završi posao“, zaključio je Živić. Mnogi od građana bili su neprijatno iznenađeni kada su prošle subote na buvljaku u Kosovskoj Mitrovici videli radove diplomaca PMF, koji su se prodavali po ceni od 100 dinara.

Prodavac u čijem su vlasništvu bili radovi rekao je da ih je našao u kontejneru.

Od studenata PMF koje smo danas zatekli na ovom fakultetu nismo dobili izjavu, kratko su rekli da im je dosta bruke sa diplomskim radovima.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh