• Gradovi

  Otpušteni Indijci u Džedi protestovali zbog nestasice hrane

  DŽEDA – Više od 800 nezaposlenih migranata iz Indije u Džedi, u Saudijskoj Arabiji, je zbog oskudice i siromaštva dobilo 15 tona hrane kao pomoć, ali tek nakon organizovanih protesta i molbe da budu vraćeni u zemlje porekla.

  Pripadnici te zajednice u Džedi, koji su dobili otkaze, bili su prinuđeni da protestuju zbog toga jer im nije bila isplaćena zarada za više od sedam meseci, što je njihove porodice dovelo u veoma tešku situaciju.

  Ministar spoljnih poslova Sušama Svaraj reagovao i obezbedio im, uz pomoć vlade, dostavu preko potrebne hrane, preneo je BBC.

  Pozivajući se na neimenovane zvaničnike, BBC je preneo da je najtužniji trenutak bio kada su Indijci migranti molili vlasti da ih deportuju u zemlju porekla.

  Vlada Saudijske Arabije, koja već uveliko trpi posledice niskih cena nafte, nije komentarisala trenutnu situaciju otpuštenih radnika.

  Inače, Organizacija čuvara ljudskih prava oštro je osuđivala Sauđsku Arabiju zbog, kako se verovalo, zloupotreba radnika migranata, uključujući i primoravanje na rad protiv njihove volje.

  Podseća se da se sličan događaj desio u Kuvajtu, kada je puno radnika bilo otpušteno i gde je nestašica hrane takođe bila aktuelna, ali se ipak moglo vladati situacijom.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com