Gradovi

Otvaranje ponuda za rekonstrukciju KCS u martu

BEOGRAD – Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da je za 14. mart planirano otvaranje ponuda za rekonstrukciju KCS i da bi do leta trebalo da se počne sa radovima.

„Jedva smo to uspeli, milioni evra otišli su nepovratno, potrošene su tolike pare, to je bio kredit i godinama su probijani svi rokovi“, rekao je Lončar za RTV Pink i dodao da je 29. decembra 2015. raspisan novi tender.

Kako je kazao vrednost radova je preko 90 miliona evra i radiće se 90.000 kvadrata prostora.

„Ono što zaslužuje Srbija su nove bolnice“, poručio je Lončar i dodao da je predviđeno da do kraja ove godine bude završena rekonstrukcija Kliničkog centra u Nišu.

On je kazao da je planirano da se radi obnova i rekonstrukcija i u drugim zdravstvenim ustanovama u Srbiji kako bi pacijenti i zdravstveni radnici imali pristojnije uslove za rad i lečenje.

„Bolnice neće izgledati kao let na mesec, ali kao i što je sam premijer rekao, bolnica mora biti čista i da miriše na čisto. Ne očekujte svarovski kristale po bolnicama već jednu atmosferu da nemate da se dešava da padaju zidovi ili da curi nešto, da ne mogu da se zatvore vrata i slično“, kazao je Lončar.

Kako je naveo, 30 do 40 godina ništa nije rađeno u nekim ustanovama, a na sajtu Ministarstva zdravlja će na svaka dva do tri dana biti objavljeno šta se i gde radi u zdravstvenim ustanovama u Srbiji.

„Bilo je potrebno da se premijer uključi da bi se došlo do toga da se imaju civilizovani uslovi u zdravstvenim ustanovama“, rekao je Lončar.

Upitan o listama čekanja, Lončar je kazao da će problem pokušati da se reši nabavkom novih aparata i dodao da su kupljena cetiri akceleratora koja će početi da rade do marta.

To će smanjiti liste čekanja, dodao je ministar i najavio da će u aprilu biti raspisan tender za minumum još sedam najnovijih aparata za te namene.

„Cilj je da do kraja godine imamo dovoljno aparata da više nema lista čekanja“, rekao je Lončar.

Foto Tanjug, T. Valič (arhiva, ilustracija)

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh