Gradovi

Otvoren Festival nauke i obrazovanja

NOVI SAD, 7. maja (Tanjug) – Festival nauke i obrazovanja koji novosadski Univerzitet tradicionalno organizuje u maju danas je otvoren u kampusu novosadskog univerziteta, a otvorila ga je državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Zorana Lužanin.

NOVI SAD – Festival nauke i obrazovanja koji novosadski Univerzitet tradicionalno organizuje u maju danas je otvoren u kampusu novosadskog univerziteta, a otvorila ga je državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Zorana Lužanin.

Otvaranju su prisustvovali i rektor novosadskog univerziteta Dušan Nikolić, pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj Vladimir Pavlov, te predstavnici kompanija NIS i Šnajder elektrik DMS koji su pomogli održavanje ovog festivala.

Zorana Lužanin je istakla da očekuje veliku posetu festivalu posebno od strane najmlađih, jer je nauka na toj manifestaciji predstavljena na način koji je najmlađima najprijemčiviji.

„Zna se da najveću pažnju najmlađih privlače one stvari koje su daleko od njih i ovaj festival je lepa prilika da deca saznaju dosta toga o nauci i naučnim dostignućima“, rekla je Lužanin.

Rektor novosadskog univerziteta Dušan Nikolić je kazao da je festival ove godine promenio ime, jer se ranije zvao Festival nauke, a sada je dodato i obrazovanje što, kako je kazao, menja samu koncepciju festivala.

„Pored naučnih dostignuća, želja nam je da najmlađima predstavimo i studijske programe kojih je na novosadskom univerzitetu više od 300 i svi su akreditovani“, rekao je Kovačević.

On je naglasio da je između ostalog cilj festivala i da decu usmere ka zanimanjima kojima bi trebalo da se bave, odnosno da ih usmere ka onim segmentima nauke koji su danas najviše eksloatisani kao što je robotika i automatika.

Pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj Vladimir Pavlov rekao je da je pomenuta manifestacija najlepša od svih kojima je kao pokrajinski sekretar prisustvovao jer je posećuju „deca koja veruju da je nauka nešto lepo i korisno za njih“.

„Ovaj festival je dokaz da znanje stanuje ovde“, rekao je Pavlov.

Festival nauke i obrazovanja održava se danas i sutra u kampusu novosadskog univerziteta, a na njihovom programu je više od 60 radionica putem kojih se javnosti predstavilo 14 fakulteta Univerziteta u Novom Sadu i dva instituta.

Ujedno sa otvranjem pomenutog festivala otvorena je i izložba posvećena velikom srpskom naučniku Milutinu Milankoviću.

Preview

FESTIVAL NAUKE I OBRAZOVANJA

Slide

VLADIMIR PAVLOV

Slide

FESTIVAL NAUKE I OBRAZOVANJA

Slide

DUSAN NIKOLIC

Slide

FESTIVAL NAUKE I OBRAZOVANJA

Slide

SVECANO OTVARANJE FESTIVALA NAUKE

Slide

FESTIVAL NAUKE I OBRAZOVANJA

Slide

FESTIVAL NAUKE I OBRAZOVANJA

Slide

ZORANA LUZANIN

Slide

FESTIVAL NAUKE I OBRAZOVANJA

Slide

DUSAN NIKOLIC

Slide

FESTIVAL NAUKE I OBRAZOVANJA

Slide

FESTIVAL NAUKE I OBRAZOVANJA

FESTIVAL NAUKE I OBRAZOVANJA

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh