• Novosti online

  Otvoren kineski novogodišnji vašar (VIDEO)

  Kineska Nova godina u Srbiji biće obležena nizom manifestacija u Beogradu i Novom Sadu, a prva medju njima je kineski novogodišnji vašar koji je otvoren danas na Kalemegdanu u organizaciji Vlade Srbije i ambasade Kine.

  Otvaranju vašara prisustvovali su ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i ambasadorka Kine Čen Bo.

  Ljajić je naveo da ćemo „naredenih mesec dana imati čitav niz dešavanja u Beogradu i Novom Sadu koji su posvećeni ovom velikom kineskom prazniku“.

  „Ovo je još jedna potvrda najboljih mogućih odnosa Srbije i Kine i u političkom i u ekonomskom smislu. Kina nije samo zemlja iz koje dolazi najveći broj investicija, kineski turisti su prvi po broju dolazaka u Srbiju kojih je samo u prošloj godini bilo više od 150.000, sa 300.000 noćenja“, rekao je Ljajić.

  Vesić je kazao da „kineski državljani u Srbiji mogu da se osećaju kao u svojoj domovini i da oni postaju deo našeg društva“.

  „Želimo Beograd koji je otvoren prema drugima, koji je internacionalan i koji želi da pokaže svoju lepotu. U Beogradu se gradi najveći kineski kulturni centar u Evropi i zajedno ćemo nastaviti da radimo za naš grad i našu zemlju“, naveo je Vesić.

  Čen Bo je obrativši se prisutnima istakla da „ovaj praznik ima istoriju dugu 4.000 godina i da je običaj da se tokom njega posećuju novogodišnji vašari“.

  „Veliko je zadovoljstvo prvi put u Beogradu organizovati kineski novogodišnji vašar u Beogradu i pozvati narodne umetnike iz provincije Šantu da vam pokažu njihove običaje. U protekloj godini smo postigli velike rezultate u svim oblastima saradnje naše dve zemlje“, rekla je Bo.

  Večeras u 19.30 u centru Sava biće izveden novogodišnji koncert Kineske filharmonije.
  CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PPREUZETI OVDE

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com