Gradovi

Otvoren prvi deo Gallery Walk-a, novi prostor kulture i umetnosti

Street art performansom otvoren je danas prvi deo Gallery Walk-a, pešačke zone i kreativnog prostora na otvorenom, koji će omogućiti lakši i lepši prilaz reci, a po završetku radova predstavljaće i svojevrsnu umetničku galeriju na otvorenom.

BEOGRAD – Street art performansom otvoren je danas prvi deo Gallery Walk-a, pešačke zone i kreativnog prostora na otvorenom, koji će omogućiti lakši i lepši prilaz reci, a po završetku radova predstavljaće i svojevrsnu umetničku galeriju na otvorenom.

Posetioci tokom dana mogu da prisustvuju kreativnom radu street art umetnika i da budu svedoci nastanka umetničkog dela iscrtanog na velikim platnima.

Street art grafiti koji će među prvima krasiti ovaj novootvoreni segment sobom nose stil upornosti, istrajnosti, predanosti, energije i samopouzdanja, čime ovaj prostor postaje jedinstveno kreativno mesto u Beogradu.

Još jedan kuriozitet ovog prostora jeste da su dekorativne rešetke koje se nalaze oko drveća izrađene od recikliranih železničkih šina uklonjenih sa prostora Belgrade Waterfront-a.

Nova pešačka zona iza zgrade BW Galerije biće namenjena prvenstveno kulturnim i umetničkim dešavanjima.

Gallery Walk će, po završetku i spajanju sa Sava Promenadom, biti dugačak 114 metara, a posetiocima će pružiti uređen pešački pristup reci, uz brojne kulturne i umetničke sadržaje.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh