• Gradovi

  Otvoren prvi novosadski zimski festival

  Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević večeras je na centralnom gradskom trgu, Trgu slobode otvorio prvi zimski festival.

  NOVI SAD – Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević večeras je na centralnom gradskom trgu, Trgu slobode otvorio prvi zimski festival.

  Vučević je tom prilikom rekao da je ideja da Novi Sad u ovom predprazničnom periodu bude osvetljen i da ponudi niz zanimljivih zabavnih programa.

  „Novi Sad dobija obrise pravog grada u prazničnoj atmosferi, mnogo je okićeniji, razdraganiji i osvetljeniji, a cilj je da se ta praznična atmosfera proširi da traje duže, a trajaće do 1. februara dana grada, kako se ne bi sva dešavanja svela samo na dočeke Nove godine 31. decembra i 13. januara“, rekao je Vučević.

  On je kazao da očekuje da će tokom 60 dana trajanja zimskog festivala veliki broj turista posetiti Novi Sad, ali i da će, pre svega Novosađani, moći da uživaju u brojnim koncertima i drugim zanimljivim dešavanjima koja će biti održana u sklopu te dvomesečne manifestacije.

  Vinter Fest uz podršku Grada Novog Sada zajednički organizuju kompanije „Color preš group“ i „Ninamedia“, a vlasnik „Color preš group“ Robert Čoban rekao je novinarima da je program zimskog festivala kompilacija sličnih programa koji se organizuju u gradovima širom Evrope.

  „Nismo izmislili ništa posebno novo samo smo primenili ono što se već godinama dešava u evropskim gradovima i prilagodili našim uslovima. Verujem da su Novosađani dobili kvalitetan praznični program i da neće morati ići u Prag i Budimpeštu kao što su to činili prethodnih godina“, rekao je Čoban.

  Otvaranje zimskog festivala obeleženo je spektakularnim vatrometom i nastupom dečjeg hora „Čuperak“ iz Kikinde, a program ispred „Raspevane jelke“ vodio je čuveni Minja Subota.

  Radno vreme Vinter Festa je od 9 do 22 sata, a kako su organizatori najavili program na „Raspevanoj jelci“ svakog dana će počinjati u 18 sati. Posebna atrakcija ove manifestacije je fijaker koji će narednih 60 dana sve zainteresovane voziti pešačkom zonom.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com