Gradovi

„Otvoren“ trotoar kod Predsedništva BiH, izvinjenje Ivanića

SARAJEVO – Trotoar ispred svečanog ulaza u zgradu Predsedništva BiH u Sarajevu, otvoren je danas posle nekoliko meseci rekonstrukcije i potrošenih oko 180.000 evra, što je izazvao negodovanje građana i mnogobrojne podsmešljive komentare na društvenim mrežama.

Na radni oblazak trotoara pozvani su mediji, a bili su prisutni glavni sekretar Predsedništva BiH Dženan Selimbegović, načelnik Opštine Centar Nedžad Ajnadžić i predstavnici Direkcije za puteve Kantona Sarajevo.

Predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić našao je za shodno da se izvini građanima zbog otvaranja trotoara ispred zgrade te institucije, kazavši da je Predsedništvo zloupotrebljeno.

„Preš služba Predsedništva (BiH) je zloupotrebljena. Moj kabinet je stavio primedbu i rečeno je da to nije pametno, da je glupo, kontraproduktivno. Predsedništvo sa renoviranjem trotoara nema nikakve veze – ni moj kabinet, ni ja, ni (Dragan) Čović niti (Bakir) Izetbegović nismo imali ništa s tim. To je ideja nekoga ko je sebe smatrao pametnim, očito SDA je hteo da napravi veliki događaj“, komentarisao je Ivanić za N1.

On je rekao da u Predsedništvu „ne mogu na sve da utiču, a pojedini su otvaranje trotoara proglasili udarom na suverenitet naroda“.

„Volim da gledam „Nadrealiste“, ali da budem učesnik toga mi ne pada na pamet. Ja nisam zvao ni načelnika Opštine Centar niti sam ikoga pozivao. Pa to je 90 koraka – mislim da ni „Nadrealistima“ ne bi palo na pamet da se naprave ovakav cirkus“, naglasio je predsedavajući Predsjedništva BiH, navodeći da se građanima izvinjava zbog svega.

Foto Tanjug/video, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh