Gradovi

Otvoren turistički festival „U gostima kod Ukrajinaca“

Turistički festival „U gostima kod Ukrajinaca“, koji organizuje Ambasada Ukrajine povodom 25 godina nezavisnosti Ukrajine, otvoren je danas na Kalemegdanu tradicionalnim sečenjem ukrajinske pogače.

BEOGRAD – Turistički festival „U gostima kod Ukrajinaca“, koji organizuje Ambasada Ukrajine povodom 25 godina nezavisnosti Ukrajine, otvoren je danas na Kalemegdanu tradicionalnim sečenjem ukrajinske pogače.

Ambasador Ukrajine Oleksandr Aleksandrović i zamenica gradskog sekretara za privredu Maja Bajagić su na Savskom šetalištu otvorili tu manifestaciju koja će uz bogat program trajati do 30. avgusta.

Prisutni su mogli da probaju tradicionalnu ukrajinsku kuhinju, vide narodnu nošnju i pogledaju izložbu fotografija i drugo.

Ambasador je rekao da je taj festival prvi događaj te vrste koji na sveobuhvatan način predstavlja ukrajinsku kutluru u Beogradu.

„Još mi je draže da se ovaj festival organizuje na 25. godišnjicu nezavisnosti Ukrajine. Glavni cilj festival je da vam predstavimo kulturu, tradiciju i specijalitete našeg naroda i prikažemo najveće turističke destinacije u Ukrajini, kao i da vas podstaknemo da posetite Ukrajinu, vize nisu potrebne“, kazao je Aleksandrović.

On je podsetio da je Er Srbija otvorila direktan let Beograd – Kijev kao i da će Srbiju uskoro posetiti turistički operatori iz Ukrajine da kako bi je uključili u svoje aranžmane.

Ambasador je zahvalio Gradu Beogbradu i Beogradskoj tvrđavi na pomoći u organizaciji festivala i ustupljenom prostoru.

„Ovo je mogućnost da predstavimo istoriju i današnjost ukrajinskog naroda“, dodao je on.

Bajagić je pozvala Beograđane, posetioce i turiste da se u narednih 10 dana upoznaju sa tradicijom, kulturom i istorijom Ukrajine, kao i gastronomijom nama bliskog i prijateljskog naroda.

„Grad Beograd će uvek podržavati ovakve manifestacije, kao jedan od centara kulture i centralne turističke destinacije. Poslednjih par godina smo imali veliki porast turista u Beogradu i u 2015. naš grad je proglašen za jednu od top 10 turističkih destinacija u svetu“, kazala je Bajagić.

Posetioci će moći da vide i ukrajinske proizvode i suvenire od gline, etno proizvode od drveta, tradicionalne vence, vez sa perlicama, etno odeću, učestvuju u radionicama i drugo.

Preview

TURISTICKI FESTIVAL

Slide

OLEKSANDER ALEKSANDROVIC

Slide

OLEKSANDER ALEKSANDROVIC

Slide

TURISTICKI FESTIVAL

Slide

OLEKSANDER ALEKSANDROVIC

Slide

TURISTICKI FESTIVAL

Slide

TURISTICKI FESTIVAL

TURISTICKI FESTIVAL

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh