BG

Otvorena još jedna besplatna škola košarke u Majdanu

 

Slide

Maljković: Osećam veliku sreću i zadovoljstvo jer se družim sa najkvalitetenijim delom našeg društava, to su deca

 

 

Slide

Vujović: Opština če i dalje razvijati sportski duh i kroz slične programe animirati mališane

 

 

Slide

Besplatna Škola košarke za devojčice

 

U sali Dečijeg kulturnog centra Majdan, na opštini Savski venac, danas je otvarena besplatna škola košarke za devojčice koje idu u osnovnu školu, a gradski menadžer Goran Vesić poručio je da je ovo već šesta sala u kojoj se sprovodi program košarkaškog trenera Marina Maljković i Grada Beograda.

BEOGRAD – U sali Dečijeg kulturnog centra Majdan, na opštini Savski venac, danas je otvarena besplatna škola košarke za devojčice koje idu u osnovnu školu, a gradski menadžer Goran Vesić poručio je da je ovo već šesta sala u kojoj se sprovodi program košarkaškog trenera Marina Maljković i Grada Beograda.

Vesić je novinarima rekao da je u programu Marine Maljković već više od 300 devojčica, navodeći da je Grad Beograd pozdravio njenu ideju.

Kako je naveo, Maljklović je osnovala Pokret za žensku košraku u želji da omogući da devoijčice treniraju besplatno, a siguran je da će nas neke od ovih devojčica na nekoj sledećoj Olimpijadi obradovati i da ćemo zahvaljući Maljković imati nove olimpijske šampionke.

Vesić je rekao da se njena ideja poklapa sa programom grada koji je ove godine izdvojio 35 miliona dinara za školski sport.

„Naredne godine nastavićemo da ulažemo više. Imamo preko 40 odsto više dece i skoro 30 odsto ekipa koje se takmiče u okviru školskog sporta“, kaže Vesić.

Gradski menadžer navodi da će Grad Beograd u saradnji sa Ministartsvo omladine i sporta pokrenuti iduće godine i besplatne škole sportova u školskim dvoranama kako bi deca, čiji roditelji nemaju mogućnost da plate škole, mogla da treniraju besplatno.

„Ovo je jedna divna i plemenita ideja. Marina je veliki sportista ne samo u Srbiji, u evropskim razmerama je veliko ime“, kaže Vesić i navodi da Maljković svaki slobodan trenutak provodi tako što uči devojčice i po čitavoj Srbiji obilazi škole koje je osnovala, te da joj svi dugujemo veliku zahvalnost za ovo što radi.

Maljković je rekla ovo je istinska sreća i da ovakvi događaji pune dušu na jedna pozitivan način.

„Danas kada svi znamo da ne živimo u nekim najsjajnijim uslovima, ova pozitivna enegrija koju svi zajednični doživljavamo na treninzima Pokreta i na ovakvim događajima je nešto što nema cenu“, kaže Maljković koja je zahvalila Gradu Beogradu, Vesiću i predsednici opštine Savski venac Ireni Vujović.

Radimo jednu plemenitu stvar, rekla je Maljković navodeći da se nada da će do kraja godine besplatna škola košarke biti i u Višnjičkoj banji i u opštinama Voždovac i Zvezdara.

Kaže da se ta ideja ne završava u Beogradu, nego da se širi po Srbiji.

„Osećam veliku sreću i zadovoljstvo jer se družim sa najkvalitetenijim delom našeg društava, to su deca“, poručila je Maljković, koja se sa predstavnicima Grada i opštine Savski venac fotografisala sa devojčicama u sali.

Predsednica opštine Savski venac Irena Vujović zahvalila je Maljković, navodeći da će ta opština i dalje razvijati sportski duh i kroz slične programe animirati mališane.

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh